En underbar löphelg samt utmaning av det mentala

1006

 

En helg som jag förknippar med löpning och glädje samt tankar på fortsatt träningsdos..

Lördagen började med en hel del grus i ögonen. Inte många timmar sömn och klockan var ställd väldigt tidigt. Fick många kommentarer av vänner och bekanta som tyckte jag var duktig men även en hel del som undrade varför.

Att varje dag springa på eftermiddagarna ger mig givetvis väldigt mycket men jag gillar utmaningarna och kan lova att man stärks oerhört mentalt.

1005

Vaknade och var tvungen att tejpa foten och linda den andra för att inte stuka även den andra som egentligen är svagare. Samt hade lite svårt att välja strumpor då jag fick många riktigt snygga från GOCOCO.

Löpningen gick väldigt bra och kändes helt okej trots tröttheten :). Dock fick jag tänka om lite när jag kom till en punkt där jag inte ens kunde se mig själv och det var verkligen helt svart. Fick vänta in sällskapet som kom några minuter efter för att kunna vägleda mig så jag inte trampar snett. Men hon såg mig inte och vände och sprang åt andra hållet. Så det var bara att göra detsamma :). Aldrig varit i sådant mörker, bör tilläggas att det var mitt ute i skogen :). Blev mer eller mindre intervall pass därav.

Kvällen fick det bli lite benträning och därefter umgås med vänner efter arbetspass.

Dagen nådde toppen av grus mängden i ögonen. Med 5 timmars sömn så var det bara att hoppa upp och dra på sig de nytvättade löparkläderna igen och bege sig mot berget för löpning igen. Var självfallet tungt men fick ha full fokus på känslan efteråt, som jag älskar.

Väl där uppe så insåg jag verkligen hur skönt det var. Leendet fanns på läpparna och se själva på filmen vad fint det är..

10062

 

Blev 20 km (gröna och lila). För er som inte vet så är den lila milen betydligt mer kuperad och valde att börja med den för att känna av eventuell mjölksyra redan i början och därefter bara öka farten successivt.

Kändes väldigt skönt! Riktigt nöjd med passet. För er som inte förstår hur jag egentligen kommer upp o.s.v. så har jag gjort detta några år samt att jag nu när det är lite segare mentalt då det varit lite skador har ett sällskap som också som ska springa så därifrån kommer styrkan. Hade varit svårt även för mig om hon inte orkade eller liknande. :). Men där har vi inte varit ännu, som tur är.

1006

 

Var en helt underbar känsla att få se solen igen också :).

Kvällen bestod av lite fotbollstittande samt styrka hemma då jag fick ställa in konditionspasset av ren trötthet. Stor risk att skada sig och är inte riktigt mottaglig för det just nu :).

Fått en hel del om foten och den börjar kännas bättre och bättre. Men utan tejp så gör det ont att gå. Så tacksam till att jag lärt mig att tejpa foten. Skaver dock efter lite längre distanser.

Kommer försöka lägga i ytterligare en växel och försöka ha fler mil i bena denna vecka. Längtar redan efter veckan som väntar..

Våga utmana er själva och lämna trygghetszonen. Lovar att det ger mycket tillbaka!

“It WILL hurt. It WILL take time. It WILL require dedication and sacrifice. But it WILL be worth it!”

God Natt! 🙂

 

Lämna en kommentar