Falkenbergs (blöta) stadslopp

IMG_0949

Väldigt sällan jag blir arg på funktionärer under lopp. Falkenberg stadslopp blev ett väldigt blött lopp och ett 5km lopp rikare. Ett helt okej träningspass.

Blev en väldigt spontan resa till Falkenberg under lördags morgonen då jag behövde få upp lite motivation och fart i min träning. Framförallt då det inte alls gick min väg sist jag sprang 5000m lopp (distriktmästerskap). Dock var det då den gången lite kort inpå efter Stockholm Marathon. Därav anledningen till att jag “fegt” valde att springa 5 km distansen istället för 10km som jag på förhand bestämt. Ville trycka på ordentligt och känna på hur formen var.

Alla andra gånger som jag tävlat i Falkenberg tidigare, dock som tennisspelare har det alltid varit underbart väder, men denna gången så fanns det inga torra fläckar.

Jag bytte om vid en butiksingång (de hade stängt) då det var ända lilla ytan jag fann som var under tak och lite torrt.

När väl starten hade gått så kände jag en stor lättnad i kroppen. Steget var lätt och magen som jag haft problem med under några dagar var som min bästa vän igen.

Inte oväntat nog tar enligt mig Sveriges bästa löpare täten, “Musse”. Jag snittar då 2:34 och kroppen känns fortfarande lätt. Banan var inte så flack som jag på förhand trodde. En del uppför men det kändes fortfarande väldigt lätt. Ingen hemlighet heller att jag kände att jag kanske borde ha valt 10 km distansen.

Vid 4 km så är det markerat en pil till höger där vi 5 km skall skära av. Jag springer backen upp och möts sen av en funktionären som inte verkar engagera sig alltför mycket. Han står cirka 50 meter framför en korsning och visar en riktning. Jag frågar vart jag tar i korsnignen och han bara nickar. Jag stannar helt och skriker på han och han svarar ej. Tillslut brister det helt och jag jag skriker ut i ilsa och kallar han idiot. Då får han helt plötsligt krafter och pekar vilket håll jag skall springa.

Det var ett helt okej träningspass men lyckades kanske inte ta ut mig alls som jag på förhand hade hoppats på. Dock väldigt roligt att tävla igen. Fler kortare lopp blir det och hoppas då få upp farten betydligt mer. Tiden, ja den är jag ej nöjd med alls men för att vara ett träningspass så får jag vara nöjd. 16:43. På förhand hade jag planerat betydligt lägre tid. Samtidigt kan man inte skylla på andra och på förhand kanske jag borde kollat kartan bättre.

Dock gick söndagmorgonens 10 km löpning betydligt bättre :). Kvällens pass blir det mer fart och med ett leende på läpparna, då jag vet vart jag skall springa och inte behöver förlita mig på andra 🙂

Ha en toppen söndag!

Vinnaren i 10km loppet:

IMG_0947

 

5 thoughts on “Falkenbergs (blöta) stadslopp

 1. Vänta nu …2.34 är inte det lite väl snabbt? Hur länge höll du det tempot? 16.43 är det strax över 16 min….Börjar bli en parodi på funktionärsmissar på dina lopp haha.

  1. Jadu kära Mattias, tack för tiden. Kollade faktiskt inte själv. Hörde av annan. Då jag var missnöjd. Höll det tempot i öppningen som kanske inte framgick. Vilket jag menade med att jag var lätt i bena. Som jag också skriver så skyller jag inte ifrån mig tvärtom. Sådant händer. Samtidigt så var det fler som gjorde det då loppen delade sig mellan distanserna. De hade ingen på platsen alls. Kom gärna fram och hälsa på mig nästa gång du ser mig. Använd gärna ditt riktiga namn och fullständiga ;). Hälsa nästa gång så bjuder jag på fika. Hoppas det går bra för dig med din träning i lilla staden.. 😉

   1. Det är lite kul att följa någon som går “all in” som du gör. Hoppas att du snart bekänner färg på milen och inte fegar med 5km lopp. Springer du aldrig terränglopp? Tackar för fikainbjudan men jag förblir anonym så får du själv avgöra om du vill svara eller inte. Lite konstigt blir det ju när du inte vet vem jag är. Hursomhelst så lycka till och “lubba på” !

    1. Tack! Har fortfarande väldigt mycket orutin och försöker pressa mina tider. Men lättare sagt en gjort. Att bara maxa låter enkelt men så går det inte till som du känner till. Lör mig fortfarande att disponera krafterna rätt samt även farten. Försöker variera en hel del och springa fortare på alla distanser. Sprungit en del 5 km lopp just för att få upp fart men även nu senast för att det uselt på bana direkt efter maran. 10 km lopp blir det några stycken också. Kanske inte distansen jag gillar mest, framförallt för att jag inte har rutinen och disponerar krafterna sisådär än så länge. Men det kommer. Därav försöker jag springa framförallt betydligt fler lopp. Rutin, bra träning och framförallt bli bekväm i det. Tack ännu en gång. Ha en toppen vecka och som sagt lycka till själv!

    2. Angående terränglopp, väldigt sällan. Anledningen till det är för att jag framförallt har dåliga fotleder efter tiden som tennisspelare i 17 år. Givetvis går det att stärka en del, men springer helst på asfalt. Tränar dock en hel del i terräng miljö men då med tejpade fötter. Men givetvis är det ytterligare ett område att förbättras på

Lämna en kommentar