Gårdagens lopp – Pallen

DSC_0026

 

Göteborgsvarvet gick inte alls som jag hoppades på, känningar i bröstet och tankarna var många..

Gårdagen började med ett spinningpass tillsammans med flickvännen på Friskis & Svettis i Huskvarna. Grymt bra pass och tanken var att få igång mina ben då jag bestämt mig för att tävla på eftermiddagen.

Kanske anses lite märkligt att jag ger mig på ett 55 minuters spinningpass innan tävling men det fanns en tanke bakom det och det var för att få igång dem. Givetvis inte alltför mycket belastning.

Göteborgsvarvet blev för min del en s.k. flopp. Jag sprang i mål på tiden 1:20. Hade ont i bröstet i stort sätt hela loppet. Valde därav att gå 3 gånger. Vad det var vet jag inte men smärtan fanns kvar även på träningarna dagarna efter. Har haft relativt fullsatta dagar de senaste veckorna och kanske inte sovit riktigt lika mycket som vanligt. Men de senaste dagarna har jag ändrat på det och ville testa. Väl på plats så kändes bena väldigt bra och jag var laddad.

Loppets distans var 5.4 km och aningen dåligt vägunderlag samt lite kuperat. Jag öppnar upp i en bra fart och det ända som gick i huvudet var att jag skall stå på pallen om några minuter.

Tog täten tillsammans med de som skulle springa lite längre, 3:09 fart. Kändes riktigt bra i bena och farten fanns där.

Jag hör publiken jubla men inser inte min placering förrens något barn ropar och vinkar att ettan är på väg.

Jag var fokuserad och märkte knappt av dem andra. Sista kilometern så sänkte jag in farten lite när jag insåg att jag hade loppet i mina händer. Hör högtalarna och de skriker samtidigt som publiken ropar. “Det är ett nytt banrekord på gång, eller?” Jag drar på lite till och jublet ösar på. Banrekordet var slaget och jag var först i mål.

Hur kändes bröstet? Jo, mycket bättre! Bena var fräscha. Jag verkar gilla motgångar och slå från underläge :).

DSC_0027DSC_0026

 

Nu är det 6 dagar kvar till Stockholm Marathon! Var riktig skön känsla att ta hem loppet och känna mig nöjd, vilket jag gör sällan.

Nu väntar en lugnare vecka med träning och mycket sömn. Stort tack till all publik som fanns på plats samt alla gratulationer.

Snart väntar ett lugnt 20 km pass.. Njutning!

Lämna en kommentar