Race Report, säsongdebuten! BCN Mitja 1/2 Marató de Barcelona

Följde coachens råd och njöt av målgången och hela loppet med krafter kvar. Pers också 😉

Det som följer mig på sociala medier så som instagram m.m. (@tonyh) har antagligen inte missat att försäsongen gått helt okej. För första året på länge så har jag inte varit skadad efter avslutad säsong.

Åkte på en överbelastningsskada för någon månad sedan som resulterat till att en sena i benet knäpper ordentligt samt gör lite ont ibland. Men efter bra support har de bara blivit bättre och bättre och starten blev av enligt plan.

Innan Loppet: 

Ett “välarrangerat arrangemang” dock utan en enda toalett!!! Det var lite kaos vid starten kan jag lova. Fiken blev nedsprungna och jag åkte passande nog på en “löparmage” trots toapauser hemma innan. Men det hanns ej med ett toabesök innan loppet. Trodde faktiskt att jag skulle få stanna utmed. Så illa var det :). Sambon var nästintill förvånad över att jag kom i mål :). Får vara tacksam att hon hade med sig en dimor som skulle användas i nödläge.

Loppet:

Coachens råd var att springa med kontroll och ha bra flow i kroppen i ca 12-14. Vilket jag följde och kände mig väldigt pigg. Farten: 3:22- 3:25. Ökade en del efter 14 då kroppen var alltför pigg och höll i min klunga.

 

Vid ca 16km så började det blåsa motvind relativt ordentligt. Här var jag svag. Farten gick ner markant och jag kände att jag tog en hel del stryk och tappade klungan. (Alltid enklare att hjälpas åt att ta blåsten i klungan).

Vid ca 18 km så släppte blåsten lite granna och jag fick göra en ordentligt fartökning för att   lyckas hitta en rygg. Hittade tillbaka till farten och lyckades ta mig i mål med en tid jag är nöjd med.

Det härligaste av allt var att jag var fräsch och kände mig pigg efteråt med krafter kvar. Men samtidigt var det skönt att springa ett lopp på säkerhet och inte vara helt slut. Säsongen blir trots allt lång och nu lägger jag det där med skador bakom mig tänker jag 🙂

Sen att det vart ett pers med 2 minuter, ja det är kul det med :). Men det finns mer fart kvar i bena.. 🙂

Sluttid: 1:12:43

Tack L-G!

Nu blir det att fortsätta att äta paella, tapas och riktigt bra frukt med sambon!

One thought on “Race Report, säsongdebuten! BCN Mitja 1/2 Marató de Barcelona

Lämna en kommentar