Revanschen i Tyskland! Hamburg Halvmaraton

Sist jag var i Tyskland (för några veckor sedan) gick det inte alls bra. Denna gången gick det betydligt bättre. 5:e plats. 71 min.

 

Idag var det dags att tävla igen!

Planen var att öppna relativt fort och få igång bena ordentligt. Vilket jag gjorde. Höll täten i ca 4 km tills jag släppte efter. Kan ses som dumt men ville hitta ett bra flyt framförallt mentalt. Väcka kroppen helt enkelt.

Temperaturen var ungefär 16-17 grader och blåste ca 6-7 m/s på sina platser. Någon lite jobbigare stigning men den var välkommen.

Publik: Inte många. De väntade på maran.

Efter att jag släppte klungan så fick det bli helt ensamlöpning ända in i mål. Lite jobbigt när det inte fanns några kilometerskyltar utmed banan. Klockan var givetvis på men i de långa tunnlarna så spökade gps:en lite. Märktes efteråt att alla upplevt detsamma.

Kände mig pigg utmed hela loppet och kroppen var verkligen fräsch. Det var kul och även andningen (allergi) funkade denna dagen.

Öppnade första 10km på strax över 33 och cirka 30 sekunder långsammare på andra halvan.

Väl vid 18km så var markeringarna sådär. Trodde några gånger att jag var helt utanför banan. Publiken samt funktionärerna stod troligtvis och av naturliga skäl och väntade på att helmaran skulle starta.

Ökade några gånger vid ca 19km till 3:15 och försökte hålla i. Dock var jag osäker på vart på banan jag var. De skyltarna som var uppe tillhörde maran och stämde inte alls. Visste att klockan diffade lite med tanke på tunneln men inte hur mycket. Så var helt enkelt för feg för att dra på.

Sprang in i mål som 5:a och nöjd. Lyckades kanske inte ta ut mig men persade med minuten och sprang in på 71 minuter. Kontrollerat och bekvämt. Övertygad om att detta blir ett bra år.

Extra roligt att all träning i vinter faktiskt givit resultat.

Nu väntar lite mat och laddning för morgondagens långpass.

Danke

/Tony

Lämna en kommentar