Säsongen kommer avslutas gott.. 3 kamper, nu 1 kvar

saucony

En bra säsong med dåligt slut är de det som blir sista meningen? Det jobbiga som jag trodde var slut släppte inte taget. Ett ovanligt virus tog plats i min kropp och vägrade lämna när allt började ljusna..

Lämnat återbud till cirka 10 lopp nu och det gör ont varje gång. Denna helgen står det Köpenhamn på schemat och nästa vecka var det ett annat land och även några fler lopp i Sverige stod på agendan de närmaste veckorna.

Överansträngning i foten ansågs vara “tur”. Klarade mig från en stressfraktur. Viloperioden är betydligt kortare och möjligheten för alternativ träning är betydligt större. Jag var trots allt taggad. Min dröm som alltid varit New York marathon skall få upplevas oavsett vad… Tills magen som jag skrivit om innan satte stopp. 1 vecka rök där. Läkarna förstod inte riktigt vad det var och vet fortfarande inte men två dagar på sjukhus blev det och den senaste informationen var att det var en inflammation i min tarm.. Antagligen p.g.a. en tablett som läkarna själva skrivit ut. Nu då, magproblemen hade lagt sig och nu jäklar!

Men,

ett ovanligt virus (enligt läkaren) hade tagit plats i min kropp precis när jag kommit igång med hårdträningen (alternativt), styrka och kondition. De hade satte sig i brånkerna, lungorna och mot halsen. Började även påverka mina bihålor. Räckte det inte med foten? Magen?

En mycket jobbig tid. Inte nog med att min dröm började försvinna längre och längre bort så åkte jag på hinder efter hinder.

Mycket filosoferande har det blivit och mycket mentala fighter. Varje dag man vaknade så vaknade man av en besvikelse. Viruset spred sig och tog nya angrepp hela tiden. 4-8 veckor spådde läkaren.

Var det bra? Kanske. Men samtidigt så blir det en jobbig resa tillbaka. Styrkan, konditionen, tekniken oj, löpning är inte lätt men jag står vid mitt ord, jag skall kämpa för ytterligare ett personbästa detta året. Nöjer mig inte med 3 stycken! En bra säsong skall avslutas bra!

Hårdträningen är i full gång och nya metoder prövas för att påskynda läkningen av min överbelastade fot. Laserbehandlingen pågår, löpning på Alter-G löpbandet pågår nu för fullt igen och vi har nu påbörjat behandling med nålar rakt in på det benet som är överbelastat. Fått behandling med nålar innan men inte in i benet, det är fruktansvärt och hela du blir trött och utmattad efter.

Många skor används nu för rehab men förhoppningsvis så är de gröna längst till höger på fötterna väldigt snart igen. Och ja, det blir i New York!

saucony

När jag kommer tillbaka så är det inte i samma form som sist det är ännu starkare. Gjort det förr och kommer göra det igen. Motgångarna är över nu och foten är snart hel igen!

Det blir många mentala fighter på vägen och fler sena nätter av filosoferande lär det bli. Är ett sett för mig att bryta ner mig själv men samtidigt samla och återfå energi för all tuff rehab.

Snart tillbaka! Snart i form!

P1150720 IMG_0454

Lämna en kommentar