Tillbaka på startlinjen! Cardiff

iaaf_uni_logo

I fjol, slutet av Juli månad så tog säsongen stopp. 7 månaders skadeperiod. Varje morgon har jag längtat efter att få stå på startlinjen igen. Nu är det datumet fastställt!

Jag var i god form och känslan i kroppen var mer en bra. Resultaten kom på köpet. Dagen innan ett lopp som jag sett fram emot så kände jag av att något inte var som det skulle. Benmärgsödem i foten. Säsongen jag sett fram emot var redan över. Tog en liten paus i vilandet och genomförde min dröm med korrigerat löpsteg, genomföra New York Marathon.

Efter loppet väntade en lång resa tillbaka men samtidigt en försäsong som skulle vara kortare och bestå av mindre löpning och oerhört mycket alternativ träning (2 pass/dag).

Men jag ser tillbaka till den tunga tiden som gått, där jag hade perioder jag hade en form av identitetskris. Jag är löpare och kunde nu inte springa. En tuff period mentalt. Men det stärkte.

Nu är det äntligen dags igen. Jag skall äntligen stå på startlinjen igen!

26:e Mars, alltså om två veckor så står jag på startlinjen till IAAF/Cardiff World Half marathon Championships.

Hur är formen? Den är bättre och bättre för varje dag. Något pers kan jag inte be. Men ett framsteg. Många småskavanker finns och dyker upp hela tiden då kroppen inte har all mängd i sig. Men ser detta som en möjlighet att känna på statusen och dra igång säsongen.

Jag utesluter inga personbästa denna säsongen trots att jag sent i februari fick OK att börja springa igen. Resan har varit tuff. Men nu börjar den på riktigt.

Följ gärna min resa på min FB sida:  www.facebook.com/tonyhatefnejad.se

Instagram: tonyh

“En drake reser jag endast i motvind”

Jag är en löpare.

P1150714DSC_0147

(Foto: Buhre)

 

Lämna en kommentar