Träningsläger och dags att testa kroppen

lager1

 

Träningslägret där många beslut skall tas är nu här…

Fått en hel del frågor om hur formen är och hur det går med foten min som jag gärna bytt bort… Samt vilka lopp som står på tur etc.

Jag har som jag tidigare nämnt jobbat en hel del med mina fysiska brister, vilket gått väldigt bra.

När det gäller foten så är den inte helt hundra och vätskan är fortfarande kvar i benet. Vilket tyvärr inte går göra något åt bortsett från att inte ge den så mycket tryck från sidan etc.

Inga problem att träna och det förvärrar inte, men svårt att komma upp i farten jag önskar. All minskad dos av löpningen under “försäsongen” har gjort resterande s.k. “löparmusklerna” relativt svaga och en utmaning i sig att bygga upp.

Klarar utan bekymmer att springa 20 km och det utan smärta när jag väll springer, men efteråt är det kylpåse som gäller för att få ner svullnaden. Har hållit väldigt lugnt tempo och sprungit på ca 1:35 på distansen. Vilket jag kanske inte blir riktigt trött av men det stärker.

140317

 

I tisdags var det dags för ett kraftprov som jag sett fram emot, intervaller. Många frågor önskade jag svar på. Orkar jag? Kan jag springa snabbt igen? Hur är min kondition? Håller foten?

En hel del frågor som jag fick svar på under 10×400 m intervallerna med min klubb.

Med aningen snedbelastning och teknikkorrigering så gick det bra. Jag höll tempot uppe och sprang nästintill i samma fart som jag gjorde när jag var bra tränad. Vilket förvånade mig till en början. Men uthålligheten var inte densamma. Bena började ta slut ju längre vi närmade slutet.

Men jag såg trots detta framstegen och ljuset ur gropen jag försökt gräva mig ur sedan i december.

140318

 

Som ni ser på bilden så nådde drog jag på en del i alla fall.

Nu väntar träningslägret som är ännu ett test på hur min kropp svarar på den ökade träningsdosen och fler mil för foten min.

Beroende på hur kroppen svarar så tar jag därefter beslut på vilket som blir mitt första testlopp för denna säsongen samt vilken distans.

Jag vet att jag kan springa långt men kanske inte så fort som jag önskar..

Citerar 2 av mina löparvänner från träningen:

“Ser att du ändrat lite teknik med tanke på foten men jäklar du är snart starkare och det ser grymt ut nu och som vanligt, kul att se dig tillbaka! Går fort som vanligt!”

“Det syns att du älskar det här Tony!”

lager1

 

Packat och nästintill klar (det sista packar jag mot slutet så jag får stressa lite som vanligt..) Usel med tider..

Har även med mig lite färdlektyr som ni ser nedan.. :).

“Your biggest competition is one in the mirror”

Lämna en kommentar