18×200 intervaller och saknaden av kolhydrater

28800

Kvällens pass i solsken kändes riktigt bra trots brist på kolhydrater. Mitt i träningspasset kom det en utomstående (åskådare) person och hoppade in för att utmana mig mitt i träningen och intervallerna..

Som jag tidigare skrivit om så är jag mitt i en så kallad kolhydratstömming. Det innebär att jag sätter kroppen på kolhydrats underskott för att mer eller mindre tömma mina glykogendepoer för att mot sista dagarna fylla på igen och få kroppen att bibehålla dessa lite längre. Funkar detta för alla? Alla kroppar är unika och alla metoder som fungerar på mig fungerar inte för dig.

Däremot så ger det en kick att klara av tömningen och därefter när man väl fyller på så känner man verkligen att all energi är tillbaka.

Måltiderna kanske inte är lika roliga. Men jag passar även på att fylla på med lite rödbetor för antioxidanterna samt en liten mängd kolhydrater.

betor Dessa perfekta rödbetor som gjordes till mig åt jag givetvis inte upp själv :). Till detta åts det nästan en hel grillad kyckling.

Till träningen på billingen så används givetvis cykeln som färdmedel (upp till billingen, berget), vilket är bra uppvärmning och får svettet att börja rinna lite granna. Speciellt i denna värmen.

På dagens träningsschema stod det 18×200 meter. i 3 omgångar. D.v.s. 6×200 och därefter 2 omgångar till. Vilket var riktigt jobbigt. Speciellt när man inte har brist på kolhydrater i kroppen.

Det var många på plats, många som tittade på. Mitt i intervallerna så upptäcker jag att någon börjar utmana mig, men oerhört mycket energi. Det var en som bara hoppade in mot slutet och ville testa att springa mot mig. Han var med 2 eller 3 distanser men fick därefter ge sig. Jag var uppe i 2:17 fart och de tog på mina ben att springa mot någon som hade så mycket energi och så mycket kvar. Men han fick minsann se min rygg :). Men får ändå tacka för det nu i efterhand.

280001

Laddningen är nu på plats och jag längtar verkligen efter mina kolhydrater som driver min kropp och får mig riktigt pigg igen :).

Sockerchocken kommer jag njuta av!

Kvällsmålet som vi intog blev 2 kycklingar. Givetvis så råkade jag äta en hel del. Men jag klagar inte :). Har en bild som jag tänkte bifoga men det är ingen vacker syn, så jag avstår denna gången från att bifoga den :).

4 dagar kvar till Stockholm Marathon!

Vill avsluta med några ord som gäller livet och även allt man tar tag i sitt liv:

“You can´t get much done in life if you only work on the days when you feel good”

Kör hårt!

Lämna en kommentar