Amsterdam Marathon om 5 dagar

Om 4 dagar åker jag och om 5 dagar så står jag på startlinjen inför Amsterdam Marathon 2013. Som är mitt andra marathon för i år och totalt..

Måndagen blev en sådan dag som jag verkligen gillar. 3 tuffa pass och en hel del vila på det :). Började med 13 km löpning, vilket var majoriteten kuperad distans. Kändes väldigt bra och firades med att hissa flaggan igen.. Var ju ett tag sedan. Tappat en hel del styrka och ville testa på att se om jag kunde göra som jag kunde i somras. Vilket framförallt påfrestar rygg och mage väldigt mycket.

Det gick 🙂

IMG_1316 nedan kommer jag bifoga bilderna på de 2 misslyckade försök :). 

Efter löpningen var det bara att ta på sig överdragskläder och snabbt cykla ner till vännens  cirkelfys pass. Brukade tidigare alltid gå på denna typ av pass som jag själv vanligtvis även leder. Vilket de åren gav mig en riktigt bra grundfysik. Framöver kommer det bli en hel del igen.

Min vän Roger hade ett riktigt bra pass och framförallt riktigt tufft. Sen att jag fick lite press på mig redan vid introduktionen var bara extra kul. Många som tittade på mig då jag blev utpekad att jag skulle köra på riktigt hårt :).

Efter passet var det dags att köra slut på bena ännu mera. Cykling upp för dunkehalla backen i Jönköping. Mycket tankar som slog mig under färden, då jag gjorde dagligen tidigare när jag bodde i jkpg. Saknar jag det? JA!

Som tur var hade jag fått i mig en Reztart mellanmålsdryck mellan passen. Annars hade jag nog svimmat :). Väl hemma så var det bara att trycka i sig mat och umgås med familjen.

Dagen skulle bestå av löpning med min friidrottsklubb men mina ben sa helt stopp. Är mer eller mindre helt döda. Var med handen på hjärtat väntat dock. Efter den tuffa genom köraren igår. Vilket var medveten. För att nu ta det lugnt fram till loppet.

Kommer att träna väldigt lätt för att få igång cirkulationen och rörligheten igen.

Kan även tilläga att jag på torsdag tar tillbaka kolhydraterna i kosten, svårt att beskriva vad jag längtar till detta :).

Det som oroar mig mest inför resan är att jag på lördagen hämtas klockan 03:00 och därefter flyget 06:20. Väldigt tidigt! :). Blir en hel del larm den natten. Givetvis kommer jag bifoga en hel del bilder från resan m.m.

Tror det syns relativt tydligt hur trött jag är efter cirkelfys passet:). Då ännu inte kommit på att jag skall cykla efteråt :). Nedan följer bild på mannen som gav mig tröttheten :).

Fått en hel del frågor om jag är nervös eller ej? Nej, faktiskt inte alls. Skall bli riktigt roligt och magiskt att få äran att springa in på olympiastadion i Amsterdam och bara njuta av publikens jubel och känslan av att sprungit ytterligare ett marathon..

Hör följer bilden av mitt misslyckade försök :). Men efter lite fokus och bestämdhet så satt den. Fick förra gången en hel del påståenden om att bilderna var redigerade och att jag stod på fötterna och bilden var vriden. Nu syns det tydligare att det inte är redigerat då det heller inte är tillagt något filter för belysning. :).

Nu blir det sängen och uppladdning för morgondagens lilla mängd träning.

God Natt!

Lämna en kommentar