Anlag för övervikt? Bör jag löpa långdistans eller spela tennis enligt testet? Svaret!

855751620x30-AMXA0224

 

Får ofta höra att jag har rätt anlag för att springa långdistans… Har jag verkligen det? Kanske till och med anlag för övervikt? Svaret följer..

För några veckor sedan lovade jag att publicera svar på frågorna ovan. Men av tidsbrist har resultatet dröjt. Men nu ska ni få svaret på om jag har förutsättningarna eller helt enkelt sliter extra mycket för mina tider.

Resultat av testet som klassificerar muskelegenskap

Beskrivning: “Detta test visar om du har anlag för explosivitet i dina muskler, d v s musklernas förmåga att utveckla hög kraft under kort tid. Du får härmed en vägledning om din träningsbarhet vid explosiv träning (t ex sprint och kraftidrott) respektive uthållighetsträning ( t ex långdistans och cykling).”

Resultat: 

Analysen visar på genotyp C/T som är associerad till förmåga att producera alfa-actinin-3 som ingår i snabba muskelfibrer.

Betyder:

“Det betyder att dina muskler har förmåga till snabb och explosiv kraftutveckling. Detta kan vara en fördel vid sporter som t.ex. sprint och kraftidrott.”

– Sprinter alltså…

Tips från test arrangörerna:

“Vill du utveckla din förmåga ytterligare rekommenderas snabbhetsträning, intensiv styrketräning och högintensiv intervallträning. Träningen bör vara intensiv med kortare arbetsperioder upp mot 4-5 minuter.”

Har jag anlag för övervikt?

Skärmavbild 2014-05-17 kl. 08.03.44

 

Vilken nivå handlar jag på?

Resultat:

“Analysen visar på genotyp A/T i FTO-genen som är associerad med en ökad risk för övervikt och fetma.'” D.v.s. nivån längst upp.

“Det betyder att du har anlag som visar på en ökad risk för övervikt och fetma. Det har också visats att bärare av denna genvariant kan minska risken för övervikt och fetma genom fysisk aktivitet. Personer med denna genvariant kan därför med hjälp av god kosthållning och träning kraftigt minska den genetiskt ökade risken för fetma.”

Summering:

Som ni ser så har jag inte fått något gratis och får slita för varje längre pass. Med andra ord så kan ALLA springa, träna och hålla igång.

När det gäller anlag för övervikt så är detta inte alltför ovanligt bland löpare heller. Därav är det inget av detta som oroar mig. Utan snarare tvärtom 🙂

Hur gjordes testet?

MuskelRIGHT-350x522I denna förpackning fins det en liten topps som du enkelt  gnuggar mot insidan av kinden för att få upp lite saliv. Därefter skickas detta in till yesnotest.com för provsvar som kommer inom några få dagar (3 dagar för mig).

På samma sätt görs det andra testet.

Våga utmana er själva! Inget kommer gratis!

Lämna en kommentar