Äntligen tillbaka på startlinjen i år, trots allt! Cardiff race report

IMG_7002iaaf_uni_logo

Jag trodde inte jag skulle få stå på startlinjen detta år, nu var det trots allt dax! Kanske inte de förutsättningarna jag önskat men jag står där! Vart blåst och en regnig historia, men vem bryr sig.

Ligament, muskler etc. har krånglat senaste veckorna och en del bakslag. För ca 1 vecka sedan så krånglade det så pass mycket att jag endast kunde springa 3 km i snabbare fart och därefter var tvungen att stanna och stretcha p.g.a. att en muskler krampade och jag vart tvungen att få den lugn igen innan jag kunde springa på igen. (Så har det hållit på).

Ligament, muskler etc. har krånglat senaste veckorna och en del bakslag. För ca 1 vecka sedan så krånglade det så pass mycket att jag endast kunde springa 3 km i snabbare fart och därefter var tvungen att stanna och stretcha p.g.a. att en musker krampade och jag vart tvungen att få den lugn igen innan jag kunde springa på igen. (Så har det hållit på).

Bara kört en hel del alternativt. Sprang New York marathon trots detta i november. Målet var då att ta sig runt och njuta då det varit min dröm sedan jag började springa. Började springa igen i slutet av februari, men en del bakslag. Trodde på förhand inte att jag skulle få stå på startlinjen i år alls, så försökte intala mig själv att målgång var en seger.

IMG_7005IMG_6994 (Härlig morgonrunda innan starten)IMG_6985 (Glädje inom mig)

Så träningen har inte alls varit så bra som jag önskat men målet idag var trots detta att våga utmana mot 73-74 min. Fick en bra start och det kändes bra. Öppnade upp med 2:49, vilket var enligt plan och därefter dra ner mot 3:28.

Inget att klaga på när det gäller kroppen. Banan bestod av en del stigningar men där kände jag mig stark till en början.

Såg bra ut tidsmässigt och fanns till och med tankar på att utmana mot 72 min. Men motvinden som fanns utmed banan samt när kraftiga ösregnet slog till vill ca 15-16 km så tappades det en hel del fart och jag lyckades inte riktigt stå emot det fullt ut. Kändes av att jag inte var i den formen som jag var i fjol innan skadan. Så det var tuffa förhållanden för alla löpare och egentligen inget att skylla på när det gäller min prestation, det var tufft och jag var inte stark nog helt enkelt. Mycket solo löpning blev det och när det kraftiga ösregnet slog till samt motvinden så vart det extra tufft men samtidigt bra mentalt för framtida lopp (försökte tänka så). Många bröt och alla som tog sig runt fick känna på tuffa de tuffa förhållanden. All respekt till de som var ute ännu längre!

Mot slutet så väntade ytterligare en stigning samt motvind. Hade då äntligen en klunga att haka på och för vara nöjd med prestationen. Slutade på 1:16 (enligt klockan). Ej sett officiella tiden ännu.

Nu i efterhand så får jag medge att det var tur att det ej fanns några skadekänningar alls. Inget att klaga på. Vilket bådar gott. Det var en bra utmaning. Med tanke på uppförsbacken jag haft under en lång tid så är jag oerhört nöjd att jag fixade att ta mig runt på den tiden. Varit tufft mentalt, speciellt när man har mål att utvecklas. (1:16) tror jag sluttiden blev. En comeback på startlinjen är en vinst i sig. Vilket jag måste intala mig själv hela tiden, då jag märkligt nog ändå siktade på snabbare tid. Vilket inte skall vara möjligt med det långa uppehållet som jag haft.

Blir skönt att vara bättre förberedd infar kommande loppen nu. Några mil i bena åtminstone :).

Det som väntar nu är ett träningsläger med min klubb IFK Skövde FIK, vilket jag trots dagens utmaningen idag ser fram emot.

God mat fick det i alla fall bli dessa dagar (privata bilder nedan)

IMG_6999

Självklart favoritfrukosten även här 🙂

IMG_6987  (Helt okej dessert kvällen innan )IMG_7020

Häftig Brasiliansk Buffet där de fyllde på med allt på tallriken (15 alternativ)IMG_7019 (Stort salladsbord samt därefter 15 olika kött samt frukter som de kom och lastade på)

IMG_7012 (Vännen sprang in på 1:40) Grymt bra även det!

IMG_7023 (relativt trött under sista middagen 🙂 )

(Tyvärr inga bilder från loppet då även fotograferna haft det tufft pga vädret)

Nu blir det återgå till sitt träningsschema och dricka ytterligare ett glas vatten.

Jag fick trots allt ställa mig på startlinjen i år! Det är en seger!

One thought on “Äntligen tillbaka på startlinjen i år, trots allt! Cardiff race report

  1. Hej! Jag tycker du ska springa Landsjön Runt i år! Ett klassiskt lopp i vacker natur. Inga back nu…Lycka till.

Lämna en kommentar