Båstad Marathon (21km), 2:a plats och summering

Båstad-marathon-vit-91

Med tanke på alla sms och samtal så misstänker jag att de flesta vet om hur loppet gick under gårdagen för mig. Är jag nöjd med 2:a platsen och min prestation?

Dagen innan loppet så kände jag mig glatt lite nervös och såg oerhört mycket fram emot att komma tillbaka till Båstad, som jag verkligen tycker om. Spenderat en hel del tid där som tennisspelare m.m.

Målet var att prestera och hoppas på ett pers. Trots att jag kände till att det är mer kuperat i Båstad än vad det är i de flesta halvmaror. Jag är trots allt i bra form.

Bilen var löst och jag bestämde mig sent för att inte åka ner dagen innan som planerat. Valde istället att laga lite mat etc. åt mina föräldrar och och syskon så att de inte behöver göra detta då de kommer hem efter 2 veckors utlandssemester.

Gick det att sova? Nej, inte alls. Lyckades med ca 3 timmars sömn och klockan 4 orkade jag inte försöka mera. Åt frukost och åkte iväg mot Båstad. Kände mig rätt mör i kroppen men jag var taggad!

Lunchen var planerad att vara samma som för maran, kanske dumt i efterhand då tempot skulle vara betydligt högre. Men 3 timmar innan så åts det kycklingfiléer och inget mer. Ville vara lätt. Men så blev det inte alls…

Kycklingen bröts inte ner ordentligt och fort, känslan av att ha den uppe i halsen var inte behaglig. Men allt ska ju gå om man vill. Jag hade dock bestämt mig för att pallen skulle jag stå på.

   Foto: HD/NST Stefan Ed

Startade upp med oerhört bra fart (3:15) och höll uppe tempot och höll täten under några kilometer. Men insåg snabbt att det inte kommer att gå. Jag ville spy.

Jag släppte fram 1 kille och ville att han skulle vara haren så att jag fick slappna av lite och några kilometer så släppte jag även fram ytterligare en. Mina ben och mage ville inte hålla den farten jag planerat att hålla. Valde därav att springa taktiskt.

Planen var att låta en den sist nämnda att dra tills ca 15-16 kilometer och där efter dra ifrån. Så blev det. Höll i hela vägen trots missarna av 2 sista vätskekontrollerna.

Nedförsbacke kom och jag började öka. Farten var nu uppe i 3:50 fart och jag sprang mot mål. Var jag trött efteråt? Nej, i ärlighetens namn. Men jag vet nu i efterhand att jag inte kunde presterat bättre just igår. Så därav är jag nöjd med placeringen samt den hjälp jag fick av den tredje löparen. Nöjd med andra platsen.

Får passa på att även gratulera engelsmannen som vann samt även tävlingspersonalen som tog oerhört bra hand om mig. Stort tack Kriztina!

Självfallet kommer jag komma tillbaka till Båstad! Bättre tränad!

Lite bilder från prisutdelningen:

micskratt

 

Summering av loppet görs med ett leende.

Tack ännu en gång för all support på plats! Framförallt från arrangörerna samt Gococo som var på plats och stöttade samt gratulerade mig. Tack!

 Fler bilder kommer att laddas upp i bildarkivet i veckan.

One thought on “Båstad Marathon (21km), 2:a plats och summering

  1. Stort grattis till enastående prestation. When the going gets though the though get… Running.

Lämna en kommentar