Ibland går det skit. Berlin Halvmaraton

Ibland går det bra och ibland inte. Idag gick det inte alls.

Idag gick Berlin Halvmaraton av stapeln. Bra väder, bra förhållanden och det finns egentligen inget att klaga på när det gäller banan. En platt och fin bana. Dock lite vindkänslig men det löser man.

Uppladdningen har kanske inte varit riktigt som jag tänkt mig. Har närmaste tiden inte kunnat träna så mycket. Legat sjuk ca två veckor i influensan och relativt nyligen börjat springa. Med ett sent beslut att starta så tänkte jag att det får bära eller brista.

Har senaste veckan kunnat springa på helt okej förutom att det varit lite strul med andningen. Vilket tyvärr gav sig till känna även under dagens lopp.

Öppnade upp loppet lite lugnare än vanligt och höll en bra fart till en början. Men efter bara några få kilometer så började jag få det tufft med luftvägarna. Var tjockt i både halsen och näsan. Men lyckades ändå hålla upp tempot någorlunda och hade hoppet uppe om att jag skulle hämta igen de sekunderna jag tappade i och med att kroppen var fräsch och lätt.

Ju närmare mål jag kom desto jobbigare blev det med andningen. Precis innan 10 km så började det krångla så pass mycket att jag började inse att det här kanske inte ens kommer att gå för att ta sig i mål.

Försöka “snyta” mig och spotta mer ofta för att försöka få andningen att funka som den bör göra. Men det var tufft.

Vid 17-18 km tog det stopp helt. Det var bara att gå. Gick en stund för att få bort smärtan som kom i mellangärdet, håll. Efter alla hejarop så var det svårt att bryta. Tog mig i mål och är trots allt glad att jag sprang. Övertygad om att det blev ett okej träningspass ändå :).

Självfallet känns det lite tråkigt men samtidigt så måste man vara medveten om att det alltid inte går bra.

Stort tack till alla er svenskar som hejade på!

Bara att bryta ihop och komma igen. Har trots allt blivit bättre och bättre för var dag sedan influensan.

Efteråt firade jag tillsammans med min sambo den sämsta tiden jag sprungit på, på ca 4 år med en burrito. Den smakade riktigt bra :).

Imorgon är det en ny dag och nytt träningspass.

/ Tony

Lämna en kommentar