Nöjer mig med 31km i “ryssvärme”..

nobe2

Många tycker att man inte skall klaga när solen äntligen är framme. Men som löpare så är det nog det ända jag kan göra!

Mycket D-Vitamin, fin bränna och lite kläder på kroppen. Många fördelar finns det, men även en hel del nackdelar. (Speciellt för mig).

Somliga njuter av solen och värmen även vid träning men för min del så är det bara allmänt jobbigt hela tiden. Men hur gör jag som löpare då? Är ju trots allt jobbigt även när jag inte löper (seghet).

Allt handlar om vilja!

Vill man utvecklas och göra det man älskar så är det bara att se utmaningen i det. Trots att man känner törsten och torrheten i munnen smyger sig in för varje centimeter man tar. Men jag vet att känslan efteråt är behaglig (timmar senare). Direkt efter så är det tungt.

nobe

Dagen bestod av 31 km löpning i värmen. Mot slutet började magen krångla, vilket kanske var lite oväntat då vätskebristen var framme och värmen låg på.

Vad gör man efteråt då? Huvudvärken finns där och saltet i kroppen är lågt. Finns inga andra tankar än att fylla på. I skrivande stund så sitter jag med en kanna framför mig och njuter.

Det fina med allt är att jag nu är starkare mentalt, fysiskt (efter påfyllning) och att det i morgon är dags igen :). 

Bra träning inför det som komma skall… Håll utkik i Jönköpings Posten nästa vecka och på alla sociala medier m.m… Grym tävling väntas… grymma priser 🙂

Jag är en långdistanslöpare! Oavsett väder!

6 thoughts on “Nöjer mig med 31km i “ryssvärme”..

 1. Hej!
  Skulle vara kul att veta vad du har för måltider för 10,21 och 42 km.
  Med den enorma träningsmängd du har så borde du kunna sänka dina tider.
  Hälsn Matte

  1. Hej Matte,
   Satsar framförallt detta året på att få ner halvmara tiden. Mycket väl medveten om att jag med den mängd träning som jag kör borde kunna springa betydligt fortare. Finns säkert många olika svar på det men det jag kan säga rent spontant är att det är mycket orutin i mitt fall. Att våga ta ut sig ordentligt. Har givetvis som alla andra haft en hel del bekymmer med skador och liknande som stört rytmen samt nu på senare tid en oerhört kraftig allergi som gjort att jag nästintill brutit lopp. Men det jobbas på. Blir därför betydligt fler lopp framöver för att få bort nervositeten etc.

   Har experimenterat en hel del med träningen på senare tid och ökat antalet mil etc. Samt ökningar av intervaller etc. Men fått ändra om då det inte givit mig det jag önskat. Därav har jag valt att öka farten betydligt mer på passen och försöka släppa den bekväma zonen på träningen till att börja med.

   Hoppas givetvis inom kort på markant sänkning på alla distanser. Då Mara tiden egentligen ligger för nära halvmara tiden.

   Ha en kanon kväll mvh Tony

 2. Tack för svar, sen är det nog så att någonstans har man en gräns helt enkelt.
  Löpekonomi, syreupptagningsförmåga,det mentala under tufft tempo osv.
  Tränar du mycket själv eller i grupp, sånt påverkar också.
  Själv har jag ett pb på 36.30 på milen för 17 år sen! Jag har sparat JP från den tävlingen där resultatet stod haha. Tronar på minnen från fornstora dar…

  1. Självklart! Roligt att du frågar. Mycket sitter i det mentala för min del. Är en väldigt orutinerad löpare om man ser mot mina s.k. medlöpare på tävlingarna. Har inte tävlat i löpning alltför länge och heller inte så jätte många lopp. Träningar etc. så springer jag fortare och tester visar att jag skall kunna prestera betydligt bättre. Men det är inte bara att göra det.

   Utvecklingen går framåt men man måste lycka på tävling. Har lovat persa i alla distanser i år och gjort de på halvmaran och holmaran. Kommer sänka ännu mera är målet.

   Tränar både i grupp och själv.
   Roligt att höra! Hoppas du löper en del även idag!

   Lycka till och tack!!

 3. En gång löpare alltid löpare…jag springer fortfarande men 15 kg tyngre haha, dock med bättre löpteknik nu eftersom då gick det bara på ungdomlig styrka och motivation.
  En annan rolig grej är att jag också har tävlat i tennis rätt mycket och där lägger man ju inte direkt grunden för långdistanslöpning.
  Ska väl tillägga att du givetvis har bra tider!
  Lycka till med pb jakten!

  1. Håller helt med! Roligt att höra! Bra träning med extra vikten :). Se där ja! Tennis är en fin sport men kanske inte något som hjälpt. Snarare tvärtom med snedträningen. Men allt går att lösa. Tack! Men bättre skall det bli! Blir ett ordentligt långpass i helgen! Skövde-Jönköping. Du är välkommen att vara med och tävla om priserna. Ha en kanon dag och stort tack ännu en gång!

Lämna en kommentar