Säsongen 2015 är över.. Summering och steg framåt mot 2016!

371991_211889454_Medium

Ett 2015 som började som jag hoppats på men avslutades som jag inte kunde förespå..

Redan i slutet av 2014 la jag om träningen och målet var att 2015 skulle bli ett bra år och ett år med många personbästa men det blev inte så lätt som jag förutspått… Men jag fixade det!

Känner mig fortfarande som en väldigt orutinerad löpare och försöker varje gång att få ut allt ur min “lilla” kropp. Hur mycket kan jag pressa mig själv och hur hårt vågar jag satsa under loppet.. Jag lär mig hela tiden.

Redan i Prag kände jag mig redo att gå ut hårdare och chansa. Tyvärr så gick det inte så lätt denna gången. Jag lyckades oturligt nog samma morgon som starten snubbla och få en liten fraktur i mitt knä. Smärtan var det bara att tänka bort och fixa ett personbästa med 3 minuter. Jag visste då att det fanns mycket kvar i kroppen.

Det blev en rehabperiod efteråt men samtidigt lyckades jag jobba upp andra svaga partier i kroppen och ladda upp kroppen för fler kommande lopp. Många lopp var planerade så tyvärr blev det lite “brandsläckning” inför loppen som jag hoppas undvika nästa säsong.

image FullSizeRender2

Göteborgsvarvet som aldrig varit ett lopp jag lyckats springa fort på gick även i år helt okej.  Sprang in på 1:16 och lyckades förändra den dåliga spiralen.

IMG_9847

Även veckan därpå under det dåliga vädret i Stockholm Marathon blev det ett personbästa. Lyckades inte bara med det, blev även en vägg som jag sprang in i och förstod inte riktigt förens dagen efter vad jag varit med om. Kände mig ensam i huvudet, precis som under loppet.

IMG_9906 IMG_9915

Även i Båstad så släppte mycket. Kroppen var återhämtad igen och jag kände mig verkligen stark! Hade en 2:a plats en 3:e plats och detta år en första plats.

IMG_0454 P1150710 P1150714 P1150720

Totalt har det blivit ca 7-8 minuters förbättring och personbästa 3 gånger. Precis som jag lovade i fjol. 2016 kommer det förhoppningsvis mera…

Mycket utveckling och resultaten började visa sig, tills foten började spöka. Min högerfot som jag aldrig tidigare haft problem med började tappa styrka mer och mer. Förstod inte riktigt vad som hände med mitt steg men något var konstigt och jag bröt direkt (som tur var). Slutet av juli fick jag diagnosen att jag fått en överbelastning i ett ben i min högerfot..

Kort därpå blev det sjukhus besök för en mage som krånglade. Ett av värdena skulle vara under 15 som är normalt (idag 8) låg på 950… Inte mycket medvind kände jag här… 

Stora målet var forfarande New York Marathon. En dröm jag haft och längtat efter. 2-3 pass/dag för att inte tappa i styrka och en hel del alternativt. Men inget löpsteg fick tas. Lyssnade på kroppen och avvaktade bara tills jag fick ett ok att börja testa.

IMG_1722 alterg Kämpades på och hoppet fanns fortfarande..

3 månader gick och hoppet fanns kvar. 2 veckor innan loppet fick jag ok att testa. Veckan innan beslutade jag mig för att springa.

image

Jag tog mig i mål och fick uppleva det jag drömt om. Blev inget personbästa som jag på förhand hoppats på men med tanke på omständigheterna är jag mer en nöjd. Ingen tid att vara nöjd med alls, faktiskt min sämsta tid. Men samtidigt visade jag mig själv att jag lyckades tänka bort det negativa och med korrigeringen i steget klara av ett marathon utan att ha tränat till det.

371991_211889454_Medium IMG_3510 IMG_3535

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag kämpar fortfarande för att få foten helt hel. Kommer börja från 0 och inte -2. Stora målet för 2016 är Berlin Marathon.

Får ofta frågan om jag är nöjd med säsongen eller ej. Kan kanske tros att svaret är ett starkt nej men så är faktiskt inte fallet. Jag satte som sagt 3 personbästa och har utvecklats som löpare. Vad mer kan jag begära? Hade lite otur vid några tillfällen men man lär sig. Skadedrabbad säsong? Ett oturligt snubblande över en ståltråd och en överbelastning.. Sådant händer..

För mig handlar det om att utmana kroppen mer och mer för varje år och lära mig hur mycket jag kan pressa mig själv. Nästa år blir det ytterligare ett kliv framåt och förhoppningsvis kan jag då skriva att jag även 2016 kapat totalt ca 7 minuter…

Hoppas ni fått inspiration och motivation till er träning eller uppgift som ni tagit er an. Samt kraft att kämpa för det ni vill åstadkomma och brinner för…

Jag är en löpare..

 

Vill passa på att tacka alla som stöttat mig denna säsong! Ni vet vilka ni är! Likaså på sociala medier etc.

Extra stort tack till:

Holmgrensbil, Footbalance, Furhoffs, GORE, Saucony samt in klubb IFK Skövde med tränare och klubbkompisar!

Nedan följer lite fler bilder som jag är nöjd med från säsongen 2015

IMG_0454 IMG_9780 DSC_0147 DSC_0623IMG_9779 IMG_9560 P1150714

Tack ännu en gång och jag vill även passa på att önska alla en God Jul och Gott Nytt år!!

Lämna en kommentar