Skövde avslutat! Påväg hem igen!

skovdesista

För fyra år sedan komponerade jag en runda på 20 km +, nu sprang jag den för kanske sista gången som skövdebo. Halsont, friskispass skapande, packning, renoverar, plugg och flytt. Jag lever!

Träningsveckorna på sistone har varit relativt hårda och bestått av en hel del kvalitetspass samt några lopp som jag ställt upp i för att komma i form. Sliter på kroppen fastän man älskar det man gör.

Efter sista tuffa intervallpasset i söndags så fick jag små torra känningar i halsen. Självklart så var det bara att lyssna på kroppen. Något kände jag var på gång men som inte ville slå ut. Men det kom inte lägligt alls. Då jag just nu flyttpackar, renoverar i två lägenheter, städar, pluggar, sätter ihop mitt friskis pass m.m. Fått veta att jag lever.

Varje gång som jag flyttat i Jönköping så har jag alltid försökt vara nära min löprunda. Jag älskar den verkligen. När jag väl flyttade till Skövde för studier så gjorde jag detsamma, skapade en ny.

Har sprungit denna runda ett ex antal gånger i fyra år. Givetvis komponeras den om lite då och då men i grunden är densamma.

Har senaste två veckorna åkt fram och tillbaka mellan Skövde och Jönköping ca 2 ggr/dag. I skrivandets stund så sitter jag på tåget påväg mot Jönköping för att renovera där efter att jag imorse renoverade i Skövde och ikväll tillbaka till igen… Så har det sett ut ett tag nu…

Igår så kändes halsen bättre och det var dags för ett avslut, ett avslut på något som började allt varje morgon under några år. Sprang mina sista 20 km som skövdebo. Mycket minnen som dök upp när jag sprang och det var som en “timelaps” fast i huvudet. Alla skador, alla ögonblick och alla möten under rundorna. Allt. Nu var det över.

Jag flyttar tillbaka dit där min favoritrunda finns och den rundan som fick mig att längta efter morgonen därpå. Det som gjorde mig till löpare. Äntligen!

Jag avslutar ett kapitel och påbörjar ett nytt.. Ny bostad, (ny stad), nytt jobb och ett nytt friskis pass som ska hinna bli klart. Mycket som sker :). Löpningen skall satsas ännu hårdare och tas till nya nivåer. Jag har persat några gånger som skövdebo och nu är det ny kula som gäller med flera pers..

Sista natten, sista löpet, löpning från Skövde till Jönköping, Skövde är avklarat!

Jag är tillbaka, jag är hemma igen!

IMG_5467

Lämna en kommentar