Träning med ett leende – 3 pass

1028

 

Tror inte det är möjligt att undanhålla ett leende efter ett träningspass, inte heller inombords..

Många frågar mig hur jag kan göra vissa saker och ting och hur jag kan motivera mig själv. Är det verkligen så svårt?

De som känner mig vet att jag alltid tidigare började dagen med något/några mils löpning och sedan är jag igång. Alltid glad resten av dagen. Självklart så är det en vana som behöver tillföras och en förändring som bör göras. I dag är det lite jobbigt mentalt då jag inte kan göra det. Har ju lovat mig själv och mina tränare att stärka upp kroppen helt och så ska de bli.

Ökar successivt och tränar fötterna dagligen. Kommer givetvis springa men inte gå fullt ut tills jag känner mig helt redo.

Gårdagen bestod av ett konditionspass och ett styrkepass samt lite träning med min GRID (formroller) för att få igång blodcirkulationen.

Första passet på dagen är alltid lite jobbigare då jag mentalt verkligen längtar efter morgonlöpet och att verkligen vakna till. Inte samma sak att stå på en crosstrainer 1h och mala på. Visst är de bra för psyket men jag står bara där och tänker på hur nöjd jag kommer vara efteråt. De som får mig att stå kvar. Att veta att du om några timmar är starkare än vad du hade varit om du inte hade lagt någon/några timmar av dagen till att göra dig själv något gott, svårt att då stå kvar på maskinen? Nej, ångra sig efteråt lär ingen göra. Kan göra det ibland, då jag känner att jag kunde kört lite hårdare, men då kör jag ett pass till :).

Idag så kände jag mig sugen på mer, fick bli 2 konditionspass på crosstrainern och 1 styrkepass + formrollern. Känns bättre och bättre. Många som frågar mig och bryr sig om hur det gå med foten, vilket är jätte roligt.

Så tänkte därför svara på det nu: foten är fortfarande svag och väldigt instabil men jag kan springa och jag kan gå normalt. Kan däremot inte sätta mig på knä exempelvis då det tar emot och börjar göra ont. På kvällarna och nätterna samt när jag sitter still så värker det en hel del i mitt ben, vilket försvinner vid rörelse. För att sova ordentligt så gör jag det med benet på en spikmatta.

Och för er som undrar om jag inte vilar något, självklart gör jag det. Skriver kanske inte alltför ofta om det bara 🙂

the28

 

Kvällen fick bestå av té och film efter träningen med bra sällskap! Återhämtningen är något jag verkligen lägger stor vikt på för att ladda för morgondagens utmaningar och tuffa pass. Imorgon blir det ännu mera styrka och framförallt kondition. Kanske till och med lite löpsteg :).

Jag har heller inte brutit ihop efter maran och givit upp, snarare tvärtom. Tränar ännu hårdare och ännu smartare. Mycket planeras nu inför kommande säsong och nya mål sätts upp. Även nya lopp planeras in. Många av dem kan ni redan nu se på fliken “planerade lopp”. Fler kommer att publiceras inom kort.

Och ja, jag ler alltid inombords efter träning men även med ett brett leende, känslan efteråt slår det mesta. Glöm inte det!

 

Lämna en kommentar