Vila är ett vapen – 18km i solsken

q8

 

Fått frågan flera gånger om jag aldrig vilar? Är det bra att vila?

Sedan maran förra veckan så valde jag att inte vila något alls. Varför inte? Jo, för att jag inte tror på att “vila” löser några bekymmer. Tror på aktiv vila. Som får musklerna att återhämta sig. Det är under vila som musklerna får tid att läka och bygga upp sig. Med andra ord ett vapen!

Jag kan tyvärr glömma bort det, men jag jobbar på det 🙂

Jag körde dock på relativt hårt tills intervallpasset nu i torsdags. Då jag kände att mina ben inte ville mera. Fanns ingen kraft och ingen fart alls. Men ångrar inte passet, verkligen inte. Fredagen så blev det ingen löpning alls. Utan endast ett bål pass med min vän. Lördagen likaså, valde jag att vila mina ben.

Idag kunde jag dock inte hålla mig mer :). Blev 18 km löpning i relativt lugnt tempo. Nådde som snabbast 3:25 fart. Vilket var när en okänd löpare önskade utmana mig i ca 2 km. Därav drog jag på lite extra.

Alltid lika roligt att springa ute i Skövde samt i Jönköping då bilar tutar och det vinkas en hel del. Denna gången fick jag till och med en god vän som plötsligt sprang med några meter också när han fick syn på mig :).

Med andra ord en helt underbar dag! Trots att det faktiskt smärtar riktigt mycket i mina ben just nu. Men det löser jag genom att springa bort det imorgon :).

“The more you sweat in practice, the less you bleed in battle”

One thought on “Vila är ett vapen – 18km i solsken

  1. Jag är redan med i tävlingen men skulle ännu en gång berätta varför just jag ska vinna lite mer utförligt,att motivera varför jag ska vinna är inte lätt och det enda jag kan säga är att celsius hjälper mig och det skulle betyda mycket att vinna ett flak! Ibland när jag inte har någon ork alls tar jag en celsius vilket gör mig piggare och gör så jag känner mig starkare! Allt jag kan säga är att jag är otroligt glad att denna dryck finns.

Lämna en kommentar