42 195 m avklarat! 78 plats. Stockholm Marathon 2013

maran1

Stödet från er alla är enormt. Slog igång min telefon direkt efter loppet och det var 48 sms mottagna, massa kommentarer samt meddelanden på facebook etc. Det fortsatte hela kvällen. Obeskrivlig känsla detta. De som skrev och peppade mig i publiken och barnen som var lyriska efter en klapp på deras hand..

Svårt att beskriva känslan för er som aldrig sprungit ett lopp. Men denna dagen var verkligen speciell! Jag sprang vid flera tillfällen med rysningar ända ner till mina ben. Allt stöd på gatorna var enormt. Var till och med flera som kände igen mig från denna sida som tydligen följde mig. Tack!! Även tack till er som jublade när mitt namn ropades ut flertalet gånger under loppet.

Hade givetvis en taktik, skulle ha kul och bara ta mig runt och springa i ca 4:40 fart. Det är väldigt lugnt i mitt fall men jag måste ha respekt för distansen då jag aldrig sprungit den tidigare.

Kände dock direkt efter starten att jag kände mig oerhört lätt och riktigt låg puls i 3:20 fart som jag av misstag råkade öppna upp med :).

Redan innan första 21 km så insåg jag att jag springer mot personligt rekord på halvmaran och fick därav sakta ner lite granna då det var dubbla distansen kvar :). Men jag kände mig lätt. Bjöd givetvis även på lite dans under loppet för att peppa publiken som var helt underbara!

Vid 30 kilometer så var jag oerhört fräsch och kände mig oberörd. Vet att det påpekades att jag hjälpte en etiopisk tjej som hade det tungt och likaså 2 killar som hade betong ben och började gå. Gav dem en klapp och peppade dem. Precis som jag själv hade önskat att någon gjorde.

Det uppskattades av all publik vid platsen och det blev vågen samt ännu mera pepp till mig. Tack! Har jag kul så ska de andra ha det likaså! Vart kul att träffa dem i mål senare och med ett brett leende. De fullföljde!

Vid 40 km kom krampen :). Vaderna och bägge låren började. Men löste sig rätt fort då jag fick anpassa tekniken lite och slappna av igen.

Pulsen låg runt 160 stundtals, vilket är väldigt lågt för min del, speciellt i tävlings sammanhang. Vilket verkligen gläder mig! Var jag trött när jag kom i mål? Svaret är ett ärligt nej. Distansen är jobbig, därav svårt att planera loppet för mig som är väldigt ovan. Men jag är nöjd med mitt första marathon! Skulle ta det lugnt och det gjorde jag men öppnade upp hårt. Samt kunde hållit en mycket bra fart hela vägen. Känns bra!

Runt 16000 deltagare och 80 nationer. Min tid:

mararesultat

 

Kan inte klaga!

Kan tilläggas att jag ville bevisa att jag är i bra form och inte den tiden som visades upp i ryssvärmen i GBG.

Så pers blir det i år på min distans, 21 km!

För mer info om mitt lopp samt intryck håll utskik i Skaraborgs Allehanda m.m. Som intervjuade mig direkt efter målgång.

Som ni ser så bjöd Stockholm Marathon på regn även i år :).

Nu blir det att fortsätta förtära socker och salt i alla dess former! :).

Tack ännu en gång!!! Oerhört tacksam att ni finns!

maran3maran2

Lämna en kommentar