5km lopp = 16km för kort

blodomloppet_logo

 

Att vara nöjd eller missnöjd? Gårdagens 5km lopp..

Fick en hel del sms och liknande under gårdagen om hur det gick på loppet, blodomloppet i Jönköping. Varför jag inte skrev något inlägg eller liknande. Det med anledning till att jag behövde tid att reflektera, var jag nöjd eller var det ett fiasko? Varför gick det som det gick?

Gårdagen började väldigt bra, tog det väldigt lugnt och besökte lite senare på dagen Friskis & Svettis för lite styrketräning och försöka få bort träningsvärken som jag fått i rygg och höfter efter helgens badminton pass.

Anledningen till att jag valde att delta i 5km klassen var att jag önskade testa på distansen och se det som ett intervallpass. Framförallt då jag anser att distansen är för kort och att jag har midnattsloppet i Göteborg nu på Lördag. Är även alltid kul att få springa på hemmaplan. Det vill säga Jönköping.

Väl på startlinjen så inser jag hur trångt det kommer att bli. Har en funktionär precis framför mig med en träpinne som startbandet är fäst i. Vilket innebär att starten blir lugn. När startskotten väl går så får startar jag som kanske 20:e person. Kom inte igenom. Ser första person väldigt långt fram och givetvis hade jag pallen som mål. Trots att jag sagt annat till mina nära och kära.

Tar upp andra platsen efter en relativt kraftig upphämtning och möts av en cyklande funktionär på vägen som säger att de jobbar på att försöka lösa bort all trängsel längre fram och att vi troligen inte kommer att kunna springa så snabbt som vi önskar. Givetvis går de ut ur andra örat.

Försöker hålla andra platsen men inser efter ett tag att mina bihålor känns fulla och jag vill börja hosta. Precis som jag kände för någon vecka sedan, när jag var sjuk. Skall inte sticka under stolen med att jag kanske hostat en del de senaste dagarna och tränat men de har känts bra. Har dock inte tagit ut mig.

Efter 3-4 km så börjar folkmassan och trängseln. Jag tappar farten och halsen har blivit helt torr. Sick-sack löpning precis som i mitt första GBG varv när jag startade i startgrupp 16, men detta var snäppet värre.. Lyckas inte hålla placeringen och slutar på en 5:e plats. 17minuter. Är jag nöjd? Tiden är jag inte alls nöjd med. Då farten var träningsfart men efter att jag vart helt tjock i halsen och näsan efteråt och tömt allt så insåg jag att jag kanske inte var helt återställd.

Var pigg efteråt, väldigt pigg till och med men jag fick snyta mig varannan minut. Medveten om att distansen inte är min favorit men tiden och farten som jag bjöd på var till och med långsammare än på träning när jag springer intervaller på 10km distansen.

Var givetvis oerhört roligt att springa på hemmaplan och många bekanta på plats som vinkade och hejjade på. Tack! Gjorde loppet ännu roligare.

Fick dock väldigt hastigt bege mig mot bilen, hostandes och nysandes och åka tillbaka till Skövde för att träffa en vän. Trots att man kanske var lite trött.

Mycket tankar som far runt i huvudet om loppet etc. Men efter att jag ständigt nös och somnade med snuva så insåg jag att allt inte var ur kroppen. Utan sattes igång när jag pressade mig själv.

Dock var resan till Skövde förjäves och det blir att åka tillbaka. Alltid kul att stödja bensinmackarna.. samt spendera tid i bilen för skoj skull.. 🙂

Trots att jag är lite snuvig idag och nyser så blir det löpning och styrketräning mot kvällen. Mer om vad det blir och hur det gick i nästa inlägg.

Tack ännu en gång för allt stöd och pepp!

“The harder you work, the better the results will be”

Ha en bra dag! 🙂

Ha en kanon dag!

 

Lämna en kommentar