Tidig morgonlöpning och 3 pass även idag

ter

Vaknar man tidigare så hinner man givetvis med mera och hinner även stärka sig mentalt..

Som jag skrev i tidigare inlägg så kom jag lite väl sent i sängs igår, speciellt när jag hade planerad morgonlöpning.

När jag vaknar så känner jag knappt att jag sovit, självklart väldigt trött men jag hade ju ställt fram mina kläder. Får några ord av min underbara vän som först medger att även hon är väldigt trött och kort inpå så får jag motsatsen: “vi kör, är ändå vaken”. Tro det eller ej, men det låg inte långt ifrån att jag skulle somna om. Givetvis hade ingen träning uteblivit då jag hade sprungit och kört mina 3 pass ändå, men lite senare.

Men jag vet innerst inne att jag älskar känslan efteråt, speciellt morgonpassen.

Att vid senare tillfällen och morgonen därpå samt liknande tillfällen veta om att man klarar av att gå upp så tidigt på morgonen och pressa sig själv är något som verkligen är positivt. De stärker en oerhört mycket mentalt. Då det är en stor spelare i löpning och många andra idrotter.

Även jag behöver en spark i baken ibland.. Behövde det i morse. 05:20 ringde klockan och det var bara att ge sig iväg för ett tuffare terrängpass på billingen (berget uppe i Skövde). Gick förvånansvärt bra. Bra tryck i bena, trots de jobbiga backarna.

198

Bör även tilläggas att det var väldigt kyligt tidigt i morse och vi önskade sätta igång så fort som möjligt. När man gick på dagis så sa alltid fröknarna att man ska springa när man är kall och fryser, och så blev det :).

I bilen hem så pratades det om gröt och ni som följer och känner mig vet att jag kanske är märkligt besatt i havregrynsgröt. Rent ut sagt älskar det. Hann knappt ta av mig de blöta kläderna innan jag stod och i hastig fart ordande min efterlängtade gröt.

Blev därefter dags att rusa sig tillbaka in i bilen och bege sig mot mitt älskade Jönköping och möte. Förhoppningsvis utan fortkörningsbot..

Hann ovanligt nog med 2 stycken välbehövliga power-naps och sedan var det dags för ytterligare 1 konditionspass, på crosstrainer i mitt favorit gym, Friskis & Svettis i Jönköping och city. Körde på relativt lugnt och detta för att jag i morgon springer ett 5km lopp och på Lördag midnattsloppet i Göteborg.

Kvällen avslutas med styrka och ett leende som vanligt efter en bra och väl genomförd dag.

1982

Nu blir det sängen och ladda inför morgonens gympass. Måste försöka få bort min träningsvärk som badminton spelandet gav mig i förrgår :). Samt mjuka upp bena.

“When your mind says give up, hope whispers one more try”

Sov gott 🙂

Lämna en kommentar