Äntligen åkte tävlingslinnet på igen! 4:e plats

Foto: Stockholm Halvmarathon

Januari 2019 var det senaste gången som jag genomförde ett lopp. SM i maraton 2020 fick jag bryta p.g.a. magont.

Det har absolut funnits en hel del lopp att springa men bortsett från stukad fot etc. som hindrade mig från några lopp så har inte 7-varvsbanor m.m. ute i ingenmansland varit alltför lockande. Jag har istället fokuserat på att träna på och bli starkare som löpare.

Valde att springa Stockholm Halvmaraton av just samma anledning, en folkfest och därav avstå SM. Fokus var att ha roligt, springa lugnt, kontrollerat och inte springa med klocka. Första loppet på länge och jag skulle bara njuta.

Hittade tidigt en klunga som kändes väldigt bra. Hade koll på sällskapet i klungan och vi höll tillsammans i ca 14 km, innan de saktade ned och släppte klungan. Hade inte alls koll på tiden (förutom mellantiderna) och försökte egentligen bara få det att flyta på i samma fart. När klungan var borta så tappade jag farten en del då jag hade lite svårt att hålla koll på vilken fart jag höll.

Några löpare började komma ikapp mig bakifrån. Fick höra att jag låg på fjärde plats och målet blev att försöka hålla den platsen och inte mycket mer. Sprang kontrollerat och avslappnat igenom hela loppet och egentligen utan att pressa mig. Jag höll igen en hel del för att jag inte riktigt hade koll på löparen bakom mig. Vilken spurt kapacitet hade han?

Väl in på sista rakan (ca 300 m kvar) började publiken ropa “Tony! Han kommer ikapp dig”. Så var inte fallet men de lyckades få mig att anstränga mig lite :). I 2:30 m/km fart tog jag mig i mål och publiken var nog nöjda och peppade mig som de gjort under hela loppet.

Det stödet jag alltid får i huvudstaden, tack! Att höra peppen och skriken med mitt namn ger ett leende inombords. Stockholm i mitt hjärta <3!

Dumt att jag sprang så kontrollerat? Inte alls. Målet var som sagt att njuta, springa utan klocka och försöka känna på kroppen. Jag har tränat på bra och hårt. Men sist bröt jag p.g.a. magont och vara inte jätte tillfreds av att springa runt och runt. Nu var det återigen en folkfest och jag ville bara ha kul och njuta! Det gjorde jag!

Otroligt roligt att också återigen få träffa alla löparkompisar. Som några påpekade så hade de inte sett mig på ett tag och att det var kul att se att jag var så stark och hade så pass mycket mer att ge. Vad blev tiden? Det visste jag inte själv till en början. 71 min, fick jag höra 45 min efter loppet av min förra underbara tränare L-G.

Det är otroligt skönt att vara tillbaka och linnet, ja det var fantastiskt att återigen dra på sig det.

05:45 ringde klockan imorse och det var återigen långpass på schemat. Imorgon väntar två nya härliga uppbyggande pass. Ser fram emot alla kommande lopp!

Lämna en kommentar