Dubbla konditionspass (10×400) och en magnetröntgen

0910

En bra dag med Crosstrainer och snabba intervaller som nådde upp i 2:11 fart..

Var några dagar sedan jag skrev något, anledningen är komiskt nog att det varit en del besök hos läkare naprat och en hel del träning. Har givetvis kört på som vanligt. Det vill säga i mängd, inte löpning. Varierat träningen en hel del och mestadels stått på crosstrainern och styrketränat.

Gårdagen började med 10 km lätt löpning på lila milen (billingen, kuperat). Tanken var att ta det lugnt och känna efter hur foten och lederna svarade. Tidsoptimist som jag är så kom jag ca 7 minuter försent till bestämd plats för att hämta upp min vän. Hade ångest och valde att springa på lite fortare för att vänta på henne i 7 minuter vid bilen. Så sprang runt på 47 minuter och det kändes bra i fötterna. Var låg puls också. Hon sprang dock på bra och jag höll inte riktigt den tiden och får hoppas på att jag kommer betydligt tidigare i morgon istället :). 05:54.

Dagens första pass blev 1h crosstrainer med vännen som dock valde att sedvanligt att styrketräna. Var relativt seg men körde på ändå. Då jag valt bort en hel del kolhydrater under några dagar och snart börjar påfyllningen inför lördagens resa mot Stockholm och tävling.

På dagens IFK Skövde planering stod det 10×400 intervaller. Givetvis var tanken att ta det lugnt och blev även rekommenderad detta från tränarna. Började lugnt men det kändes oerhört bra. Kände mig kanske inte jätte lätt. Men när jag senare insåg vilken hastighet jag snuddat på så förstod jag varför jag var så trött. 2:11 fart..

Det gick fort. Var oerhört skönt. Var riktigt glädjande att spänningarna från mina muskler och leder i bena hade släppt en hel del. Självfallet betyder inte detta att det är löst, men jag har lärt mig att jag inte få glömma av styrketräningen.

Som jag nämnde i rubriken så har även en magnetröntgen gjorts och provsvar väntas i slutet av denna vecka eller nästa. Mer om det kommer när svaret kommit tillhanda.

Fortsätter givetvis med lättare träning denna vecka då jag vill vara så hel som möjligt tills på Lördag som jag verkligen ser fram emot.

Kanske tycks det att jag är dum som tränar när jag av en anledning tagit flera bilder på min fot hos magnetröntgen men jag känner min kropp och behandlar den. Så fort det smärtar så att jag riskerar något allvarligt så bryter jag direkt. Lyssnar på kroppen. De som dagligen jobbar med sin kropp har som tur är oftast en väldigt bra kroppskännedom.

Fått en hel del frågor om dieter och i morgon skriver jag om 365- dieten..

Nu blir det att sova och ladda för morgondagens tidiga lätta löpning.

Lyssna alltid på kroppen!!!

God Natt!

Lämna en kommentar