Första löpstegen tagna..

bild 4-3

 

Tillbringat många timmar på Friskis & Svettis de närmaste veckorna.. Vilken känsla.. Äntligen!

Skrev ett inlägg förra veckan om vad som verkligen hänt med min fot. Fick en oerhört bra respons av riktigt många. Kan medge att det var jobbigt att skriva det inläggen då jag inte var så glad över situationen. Men efter alltför många frågor om varför jag inte sprang så kände jag att det var dags. Vilken lättnad! Tack för all respons! Tidigare inlägg 

Sedan 10 December så har egentligen inga riktiga löpsteg tagits. Har inte velat prova eller försöka belasta foten alls på den nivån. Tanken är att låta det bli helt bra innan jag kör på igen.

Fick förra veckan godkänt av min läkare att ta några steg och känna efter. Självklart tvekade jag inte 🙂

bild 1-10

På mitt s.k. hemma gym Friskis & Svettis i Jönköping (City lokalen), där jag tillbringat alltifrån 2-3 gånger per/dag så har de för ett tag sedan fått in ett nytt löpband som skiljer sig från mängden.

Woodway Curve kräver varken någon strömförsörjning eller har någon  hastighetsbegränsning. Man behöver inte vänta på att löpbandet ska accelerera eller bromsa, utan med ett par löpsteg styr man detta själv. Perfekt även som rehab-träning och för teknikträning. I början lite underlig känsla men efterhand så inser man att det är som att springa ute. Riktigt behaglig maskin!

bild 3-5bild 5

 

Hur kändes då foten?

Svårt att svara på då jag var aningen “hög” av glädjeruset i kroppen och av känslan som jag får när jag springer.

Har ni möjlighet att testa löpbandet så gör det! Grym! Finns på Friskis & Svettis Jönköping i City lokalen, dit jag snart skall bege mig för andra gången. Eller kanske boka in en gyminstruktion om ni önskar köra ett pass samt lite övningar (säg till i receptionen).

bild 2-10

Och ja, det blir en tredje gången sent ikväll då det är Skivstång/Intervall pass :).

Ni som inte vet vad Runners High är.. Lovar er, ni går miste om något! 🙂

Lämna en kommentar