Lovade komma tillbaka i år, persa och springa halvmarathon igen. Check!

vm-halvmaraton-2014.ashx

Bestämde mig i sista stund för att deltaga! Utan försäsongs träning och en ordentlig uppförsbacke.. Ännu en gång, mot alla odds… Jag är en löpare!

Att åka till Köpenhamn fanns i tankarna hela tiden, men frågetecknen var många. Orkar jag? Håller jag? och senare frågorna var om jag löser boende, resan och hittar. Då det var fullbokat.

Men jag chansade :).Efter att jag sent på kvällen dagen innan avfärd löst tågbiljett så var det bara att bege sig.

IMG_4872 ( Lätt löpning i strålande solsken blev det efter letandet)

Boendet löste sig likaså efter någon timmas letande. Var trots allt 30 000 som skulle deltaga.

Loppet: 

Innan loppet:

bild 1-15

Inte många som visste om att jag skulle deltaga och inte heller mina mål och tankar. Men tänkte jag kör ett testlopp och känner efter.

Taktiken var att hålla en jämn fart hela vägen (runt 3:30-3:45) och mot 19 km öka. Kanske anses försiktigt, men visste inte alls hur kroppen skulle svara på första 21 km loppet på väldigt länge.

Starten var kanske inte den optimalaste för någon löpare. Var oerhört mycket folk och tog ca 5 kilometer innan man kunde springa i egen fart utan att trängas. Blev en del sick-sack löpning och kanske inte var det behagligaste då mina vader redan inte var alltför lätta. Men farten skulle hållas.

Hittade en svensk hässelby löpare som jag höll ryggen på och målet var att efter 19 km dra ifrån.

Visste att jag skött uppladdningen väldigt bra och behövde knappt någon vätska alls, endast 1 gång blev det vatten för att inte vara för torr i munnen.

Jag höll min taktik väldigt bra och sprang i mål på 1:17.

Lovade komma tillbaka trots att jag egentligen inte haft någon försäsongs träning, löpt riktigt lite, fortfarande ont i foten och persa.

Jag höll vad jag lovade! 

Jag var inte alltför trött efter loppet och fler pers kan jag lova i år!

“Drake reser sig bara i motvind”

bild 2-15

Stort tack till alla er som visste om det och stöttade mig! Stort tack även till mina sponsorer! Ser fram emot morgondagens träning.. ;). Snart i split-shortsen igen..

2 thoughts on “Lovade komma tillbaka i år, persa och springa halvmarathon igen. Check!

Lämna en kommentar