Morgonträning. Hur? Vanor..

kladermorgon2

Många ställer mig frågan om hur jag klarar av att ge mig ut och springa eller annan typ av träning tidigt på morgonen..

Om man tänker sig att man varje dag kör/cyklar/går samma väg till sin arbetsplats. Men just denna dagen så har de stängt av just den vanliga vägen, detta ser du när du når fram till korsningen. Du har bråttom och snabbt måste hitta en ny väg. Du måste troligtvis tänka till och dagen efter likaså. Du får göra något du kanske inte är van vid. Men tillslut så kommer du att vänja om dig.

Om du ställer din klocka, ställer fram dina kläder vid dörren och just denna dagen får på dig kläderna och ger dig iväg så kan jag lova att den känslan som kommer upplevas efter passet kommer göra att du gör om samma sak fler gånger. Svårare är det inte. En ny vana och en ny väg.

05morgon

Morgondagens tidiga runda. Klockan ringde 05:00 och jag flög kanske inte direkt upp. Men jag reste mig upp och min första tanke var faktiskt om min vän skulle säga att hon inte orkade eller hade sömnbrist så att jag kunde lägga mig igen. De tankarna har vi alla. Men jag visste att hon inte skulle strunta i det. Och det visade sig att hon tänkte likadant. 🙂

Tror det syns ganska tydligt att jag kanske inte är världens piggaste :). Men så fort de nya kläderna från GORE RUNNING WEAR var på så var leendet på läpparna trots tröttheten och vännens positiva energi trots att hon var lite tyst till en början ;). Dreamteam när den är som bäst :).

Att ställa fram sina favoritkläder, tights eller någon schysst färg matchning eller liknande. Det gör mycket. Kläderna kan ha stor betydelse i början för att få upp dig. Du kanske har ett par nya skor du längtar efter att få testa…

Dagen bestod utav styrketräning med framförallt fokus på bålen men även armarna och lite axlar. Målet är en gång för alla lösa min snedträning sedan tennisen som jag tidigare skrivit om och framförallt stärka bålen och höfterna så att jag undviker framtida skador.

När det är som tuffast så är det bara att tänka på hur känslan är när du väl kommit ur det. Träna ännu hårdare för att du inte lika lätt skall hamna där igen. Känslan av att sträva efter sina mål och få sitt pris är en obeskrivlig känsla..

Den vägen går jag och jag bestämmer mina vanor. Bra vanor..

 

Lämna en kommentar