Över 20 pass på 7 dagar och en hel del kvalitét

111113insta

 

Vägen till att ge kroppen och bena den njutningen som önskas och ser fram emot..

 Var ett tag sedan jag skev ett inlägg. Har varit en hel del fokus på träningen och kvalitén. Samtidigt som jag har full fokus på att stärka upp kroppen och dess svagheter. För de som följer mig på instagram så har ni sett att det blivit en hel del träning trots allt.

Under lördagen var jag iväg i Kalmar med Friskis & Svettis och fick avnjuta 4 tuffa pass. Redan efter första passet så insåg jag att jag kommer sova väldigt gott på natten. Några bilder följer nedan.

kalmar2

kalmar1

 

Redan efter 2 tuffa pass så insåg man att de kommer bli tufft. Men räddningen kom :).

Mycket gott! :).

Har givetvis avverkat en hel del fartlek samt distans pass med min friidrottsklubb vilket har känts riktigt bra. Har varit en del teknikträning också. Vilket alltid är till en fördel.

Har blivit en hel del förändringar i träningen, då jag insett att det som fortast tagit slut hos mig under längre distanser och pass är bena. Vilket är resultatet till minskad mängd längre och lågintensiva pass. Farten finns där men efter en tid så börjar det kännas. Därav blir det en hel del längre pass och lågintensiva pass. Givetvis blir det inte någon minskning av intervallpassen för att bibehålla snabbheten och den högintensiva träningen.

När det blir långa pass så kan de se ut så här i mörkret :). Vissa områden är helt kolsvarta och jag får mer eller mindre växla mellan intervaller för att komma till belysningen samt ibland sakta ner om det skulle vara så att någon går vid vägen. Då man ser cirka 2 m framåt. Givetvis är det smart med lampa :). Men fortfarande lite svårt att anpassa sig och inse att de fort blir mörkt.

1111131morkt

 

Var hos sjukgymnasten i förrgår och fick svart på vitt vad som egentligen stoppat mig eller rättare sagt saktat ned mig. Min vänstra sida är generellt sett väldig svag. Vilket jag får tacka min kära tennis för :). Vilket givetvis sliter. Mina vader är det en markant skillnad på men även på mina fötter. Vi har en plan på hur detta skall lösas och korrigeras, vilket känns väldigt bra.

Rehab kör jag dagligen och övningarna görs ca 2 ggr/dag och det kanske inte är så svårt att förstå att det är något av det tråkigaste som jag vet. Men de leder till att jag kan utföra det som jag brinner allra mest för ännu bättre. Bör tillägga att svagheten i höft och vader inte är något som nyligen kommit. Utan något som funnits där men kanske utvecklats med tiden. När det gäller fötterna så jobbas de på det också. Musklerna i fötterna är svaga och hör egentligen ihop med vaderna.

Jag försöker snitta ca 2-3 pass per dag och de har under veckan som varit snittats runt 2 då kroppen fortfarande återhämtar sig. Men om ca 14 dagar så kör jag igång ännu hårdare och ökar dosen av träning, givetvis beroende på hur rehaben har gått. Kan tillägga att det inte smärtar någonstans och jag är helt hel för tillfället. Så allt är enligt plan för att hålla mig skadefri säsong 2014.

Testlöpte 21 km och kan säga att 1:20 var inte alls några problem..

Nu är det bara fokus på att få bort all träningsvärk efter kalmardagarna, baksida lår är relativt stumt vilket gör att det är svårt att trycka ifrån vid löpningen och hålla en jämn och snabb fart. Kändes framförallt av vid fartlek och teknikträningen idag med min klubb samt crosstrainer passet i morse. Men snart är den borta.

När träningen känns tung så är det skönt att tänka tillbaka till varför man gör det.. speciellt de passen som kanske inte är de absolut leende givande.

Kommer bli en hel del träningsvärk den närmaste tiden, en hel del dagar då man kanske känner sig sliten framöver. Men nu under uppbyggnaden så känns det bra och allt detta leder till något gott!

Blir ett bra 2014! 🙂

Lämna en kommentar