Röntgen gjord

image

Efter att jag varit hemma i 15 minuter så väntades det läkartid på Ryhov Sjukhus. De misstänkte en spricka i knät.. Många frågor om hur det är med mitt knä.. Nu kommer svaret!

Svårt att riktigt inse vilken support jag haft och fått. Den omtanke som visats rörande mitt knä och den glädje för utfallet är något jag aldrig kunna förvänta mig.

Väl hemma så började jag inse att jag faktiskt tagit mig i mål med det onda knät, trots att jag blev hämtad för att genast köras till akutmottagningen i Jönköping (Ryhov) för att senare röntgas.

Det diskuterades om att det var en spricka i knät och att det skulle vara en väldigt lång väg tillbaka.

Hjälpen jag fick var oerhört bra och de som tog hand om mig så gott de kunde. De nämnde även dem hur jag kunnat klara av att springa oavsett utfallet av skadan.

Många tankar fanns i huvudet, givetvis de värsta tänkbara scenarion. Jag nämnde för pappa att jag faktiskt på fullaste allvar var rädd och kommer att svimma om de gör något ingrepp utan bedövning som de spåddes. Pappas kommentar “Oroa dig inte, du vaknar sen ändå” säger han lugnt och fortsätter stirra ned i telefonen. Fick mig av någon märklig anledning att bli lugn.

Läkarna pratade löpning med mig och suget bara växte inom mig. Ville bara ut och springa igen.

Resultatet fanns i läkarens hand och han säger det med stort leende. Jag har haft en oerhört tur och det med tanke på att jag är tränad. Knät hade klarat sig. Dock blev det en kraftig blödning. Blir ca 1 veckas vila och därefter rehab. (Lämnade sjukhuset 02:00 tillsammans med pappa då många undersökningar gjordes på all muskulatur samt ligament). Viss förändring har skett på knät, med tanke på kraftiga smällen, men inget som ska ställa till det.

Knät hade också på väldigt kort tid redan börjat återhämta sig (se bild).

image Före FullSizeRender Nu

En sak kan jag säga med säkerhet. Det blev ett pers denna gången, första tävlingen. Men jag lovar att det kommer bli fler, I ÅR!

Än idag vet jag inte hur det gick till när jag lyckades springa en halvmara överhuvudtaget samt även persa. Men något som jag vet många har nämnt och som man bör komma ihåg är hur stor pelare huvudet är när det gäller framförallt löpning. Men även allt annat! Rätt inställning!

Stort tack ännu en gång för allt stöd och för att ni stöttar mig! Betyder oerhört mycket!!

Lämna en kommentar