Vägen tillbaka blev längre

IMG_9349

Enligt läkarna så gick läkningen fortare än vad man på förhand kunde ana, inga lopp skulle ställas in och vilan skulle bli kortvarig. Så blev det inte… Fallet träffade “fel”

Först och främst vill jag passa på att tacka ALLA som stöttat mig och givit mig lyckönskningar samt motivation till att komma tillbaka ännu starkare och ännu snabbare. Både på sociala medier och öga mot öga.

Alla löpare har haft skador och det är aldrig roligt. Detta år gjorde jag en förändring i hela mitt träningsprogram för att maximera träningen men samtidigt förebygga skador. Jag var rätt tränad inför säsongsdebuten.

Det ända som just kunde ställa till det var ren otur, och så blev det tyvärr. Ett fall. Läkarna spådde en kort återhämtnings period. Men oturen var av version 2.0.

Fallet träffade den led som jag haft lite strul med tidigare (hopparknä). Kunde träffat någon annan led eller muskel men den valde just denna. Vilket förlängt skadeperioden.

Problemen finns kvar och jag kom till en början bara 1 kilometer tills smärtan satte stopp. Därefter 2.3 och 4…

IMG_9180

För att påskynda processen började vi med värme och kyla behandling, laserbehandling samt rehab.

IMG_9286

Som tur är så har jag malt på, crosstrainer samt backintervaller. Belastar knät mindre att springa uppför som tur är. Så har kunnat pressa mig någorlunda trots smärtan som dyker upp. Varje vecka har jag klarat lite längre. Vilket givit mig hopp om att smärtan inte dyker in.

IMG_9349

 

Detta svåra är att man inte känner av någon smärta alls när man går vanligt eller de första 2-3 kilometrarna, tills det plötsligt slår till och känslan kan beskrivas som ett knivhugg mitt i knät.

Men fått rekommendationen att springa till smärtan kommer och därefter stanna. Vilket varit väldigt jobbigt men samtidigt givit mig hopp. Även skelettet tros ha fått sig en smäll men så länge jag kan springa de korta sträckorna så får jag vara nöjd. GÄller att bibehålla motivationen. Vilket är det svåraste ibland.

Hade på förhand sagt att inga lopp skulle ställas in. Vilket läkarna inte trodde heller, innan man insåg vart smällen hade tagit och påverkat. SM-Milen i malmö ställdes in och Friskishalvan lika så. Men snart är jag tillbaka!

Många frågor om hur det går:

Rehaben är på full gång sedan dag 1. Och 2 löppass/dag har jag nu ökat till samt löpteknik. Igår avklarades för första gången två pass utan smärta över huvudtaget. Även fart som 3:16 har prövats på.

Tack ännu en gång för allt stöd och tack även för att jag fått höra era berättelser om hur ni inspireras till er egna träning.

Det viktiga är att ta sig framåt, oavsett fart. Det är min tanke idag! Testa du också!

Väldigt snart, är klubbdräkten på igen… 😉

Ha en underbar dag och passa på och njut av vädret!

IMG_9342

 

Lämna en kommentar