Struken från lopp i det sista. varför?

stuk1

 

Återbud på lopp och uteblivna löppass. Fått en hel del frågor och här kommer svaren.. Samt varför jag undvikit att nämna det..

Fått en hel del frågor om varför jag inte sprang Lidingöloppet som jag såg så mycket fram emot. Jag stod skriven på startlistan fram till och med dagen då starten skulle gå. Var planerat att prestera och denna gången inte missa min egen start.

Någon timma innan start så försvann mitt namn och fick oväntat nog en hel del sms och samtal om varför jag ej deltog.

Tisdagen två veckor innan så råkade jag tyvärr för en liten olycka och kraftigt stukade min högra fot när jag sprang ute i skogen tidigt på morgonen. Då jag varit med om detta ett antal gånger så lyckades jag stoppa blödningen väldigt fort och kortade ner läkningstiden och blödningen. Blev väl omhändertagen av sjukvården som omgående tog hand om mig och röntgade. Blev ordinerad kryckor då det var en kraftig stukning men av erfarenhet så valde jag att avstå detta då jag ändå lyckats cykla dit och hellre tog smärtan än att låta foten “vila” för att långsammare läka. Inte så populärt men valet var mitt.

Fick ett blankt nej att springa loppet och berättade detta till de närmaste men vägrade trots allt att berätta att jag ändå hade planer på att delta i det tysta. Jag tränade på som vanligt. Ni som följt mig via facebook och instagram samt andra sociala medier vet att det blivit en hel del stakning och styrketräning för att hålla konditionen i schack och även försökt träna min oerhört svaga fot.

Kvällen innan insåg jag dock att det inte gick. Försökte belasta foten på crosstrainern men så fort jag gick av så fall jag nästan ihop. Min fot var helt utmattad. Därav sålde jag biljetten så sent som klockan 22 på fredag kvällen.

Var väldigt jobbigt beslut men med minsta lilla knuff eller vridning så skulle jag riskera hela säsongen och valet var därav svårt men ändå klokt. Skriver om detta nu då många frågor kommit upp.

Fortfarande tillbaka i 2-3 pass/dag och ännu hårdare träning för att komma tillbaka starkare. Kan idag gå helt normalt men efter ett tag så tröttnar foten och vill vila. Men det går sakta men säkert framåt.

stuk2

Just nu slåss jag mot klockan igen för nästa lopp och mer info om detta kommer inom kort.  Men vill lova att det ändå ser väldigt ljust ut och fysiskt sätt så är formen på god väg tillbaka.

Oerhört kul att se det stora intresset i friidrotten då folk stöttat mig när de mött mig haltandes på stan och givit styrka att köra på ännu hårdare. Givetvis även vänner och familj som stöttat mig samt sponsorer. Detta är bara en liten vägbula som jag tar mig över och därefter rullar ner för ännu fortare..

Tills foten är helt återställd beräknas tiden vara 4-6 månader. Om rehab sköts ordentligt vilket det givetvis kommer att göra. Kommer självklart träna och det görs med tejpning för att avbelasta och för att undvika rotation.

Svårt att beskriva hur mycket jag saknar löpningen och känslan under och efteråt..

Inom snart framtid publiceras första löpstegen igen..

Snart blir det att bege mig för dagens andra konditionspass 🙂

Lovat pers i år…

2 thoughts on “Struken från lopp i det sista. varför?

Lämna en kommentar