Valencia Half Marathon 2021

Äntligen dags för lopp igen och det loppet jag sett fram emot en längre tid. Troligtvis sista halvmaran för i år innan maraton fokus.

Har sedan några dagar tillbaka haft en del problem med hälsenan och kanske inte riktigt fått till de sista förberedande passen inför. Försökt vila och jobbat på att få den hel igen.

Väl på plats i Valencia (21-26 grader varmt) så blev det några enklare rundor för att försöka mjuka upp den.

Väl på tävlingsdagen så var jag nervös för att det skulle krångla och smärta. Kvällen innan gick det bra trots lite stelhet men hur skulle det kännas genom 21 km?

Loppet

Hälsenan kändes tack och lov inte av alls på uppvärmningen eller på loppet.

Planen var att öppna kontrollerat och hitta den tänkta farten. Redan efter några kilometrar förstod jag att inget skulle komma gratis denna morgonen.

Andra halvan av loppet började jag känna tendenser till håll. Efter ca 16 km så började det bli riktigt jobbigt och smärtade bra. Tappade fart och klungan jag höll med. Försökte hitta tillbaka men det skulle inte vara lätt idag.

Sista kilometrarna sprang jag mer och mer hukad framåt och hade väldigt svårt att hålla uppe farten. Självklart dyker tankarna upp om jag skall börja gå, det kanske försvinner då? Försökte till och med spurta sista 100 metrarna men det gick inte. Inte denna gången.

Trots lite bekymmer så blev det ändå ett personbästa på höga 68 minuter. Kroppen känns väldigt bra och jag längtar redan efter startlinjen igen. Jag är nöjd men nästa gång håller det hela vägen.

Det är de som är det fina med löpningen. Allt kan hända och oj vad det var skönt att stanna :).

Nu blir det fokus på annan träning, maratonträning.

Vad blev det direkt efteråt? Jo, precis som efter alla söndagspassen en chokladboll!

P.s. ja, de två burgarna var mina. De äter för lite i Spanien 🙂

Lämna en kommentar