1h CT och 200×18 (12 – bröt för första gången) intervaller

298

 

För första gången idag så fick jag bryta en träning med klubben. Någon gång skall ju vara den första, men jag hade hellre avstått..

Att träna på “ovanlig” nivå som många hade beskrivit det som eller alltför mycket mer än de flesta som jag själv tyvärr skulle vilja säga då det är allmänt känt att färre tränar idag och bryr sig om sin hälsa, sliter. Jag ligger dagligen och snuddar på max och nära att slita ut något eller skada sig.

Nu kanske det ser ut som om att det är stora risker med träning, men det är det inte däremot när man tränar 2-3 pass/dag. Har oftast ett pass där jag ger lite mer energi. Har tidigare nämnt att jag slitit ut kroppen, pulsen är högre än vanligt och kroppen är allmänt trött. Sover ca 2 ggr (powernap) per dag för att orka med dagen. Är inte det en varningsklocka nog? Jag gillar att ge de där lilla extra, se vad kroppen klarar av och känna hur slut man är efter ett tungt pass.

Därför jag tränar löpning och därför jag tävlar i löpning.

I onsdags när jag var ute och sprang i lugnt tempo så högg det till lite lätt under min fotknöl, jag stannade och strechade men sprang därefter på igen. Några km senare så högg det till ordentligt. Jag fick gå. Känslan kan beskrivas som en, endast 1 muskel i benet under fotknölen får kramp och bränner, starkare och starkare.

Hade givetvis ont resten av dagen och valde ändå att köra 1h crosstrainer på kvällen. Idag  1 crosstrainer pass senare så var det dags för ett pass med min klubb. På schemat stod det 18x200m. Tunga och intensiva intervaller. Jag kände efter 2.5km uppvärmning att det kanske skulle gå utan att den värsta smärtan dök fram. Efter 12 ggr så sa det stopp. Jag fick bryta och känslan var tillbaka. Varje steg jag nu tar smärtar. Men påminner mig bara om träning.

Jag var för 4 dagar sedan hos läkaren och röntgades. Därav första bilden. Inom kort blir det även magnetröntgen i Göteborg. Blivit väldigt snabbt omhändertagen och på samma sätt kommer smärtan vara borta. Som ni förstår så har jag varit förberedd på detta.

Att se andra lyckas och prestera bra är något som jag gläds åt. Framförallt i något man själv är bra i och kan en hel del om. Det var det jag fick fokusera på under dagens träning efter att jag brutit. Satt ner på gräset och imponerades av framsteg och en vilja som få har i sina ögon. Samt sprider så mycket energi runt omkring sig.

Har tid redan i morgon och behandlingen påbörjas väldigt kvickt. Men kanske är detta något som är bra? I min plan så skulle träningen bli lite lugnare men med kvalitet. Chansen har jag nu. Inga lopp kommer att avstås och inga färre träningstillfällen kommer att avbockas.

Bör tilläggas att det inte har något med min hälsena att göra då den är helt okej och detta har redan undersökts.

Jag är en löpare och kommer att fortsätta med det. Skillnaden är att jag väljer att gå lite andra vägar för att stärkas på alla plan.

2892

 

Nu blir det att ladda för morgondagens 3 pass och 1 pass nu med TRX band 🙂

Lämna en kommentar