Steg utanför den mentala trygghetszonen. 2h crosstrainer

02091hand

Att ta ett steg utanför den mentala trygghetsgränsen.. Våga utmana er själva och ert mentala..

Att springa sina 5 km några gånger i veckan, ta samma väg till jobbet, att välja samma crosstrainer varje gång, att springa samma runda samma gång och kanske till och med alltid ta lika mycket vikter varje gång gör att man troligtvis känner sig otrygg i situationerna där det ser lite annorlunda ut.

Kanske skall springa ett lopp som är längre än de 5 km som man är van vid?

Som jag skrev om i det senaste inlägget så har jag en väldigt överbelastad muskel i foten och kör bara alternativ träning i alla dess olika former. Lite mer styrka än vanligt, framförallt på kvällarna. Att ställa mig på crosstrainer 1h är inte det roligaste jag vet. Blivit en vana. Jag vet hur jag skall dela upp passet mentalt för att det skall kännas att det går fortare. Första 30 min, sen 40 och därefter är det bara 20 kvar. Precis som under en halvmara. 10 km, 15 och därefter är det bara att öka och springa in i mål.

För att bryta mönstret och stärkas mentalt så fick det bli 2h på crosstrainern. Var mentalt jobbigt efter 1:10 men då var det ju bara 50 min kvar. Bara köra på, för känslan efteråt är ju underbar.

Inte alltför länge sedan jag hörde en person som sa att det inte går att springa längre än 5 km. Då personen i fråga brukade göra detta väldigt ofta. Denna person sprang Göteborgsvarvet i år! Allt går!

Är man långdistansare så är man :). Men alla klarar av det. Allt sitter i huvudet.

Kan nämna att dagens besök hos naprapaten var bra och rörligheten i foten är återställd och nu är det bara för foten att återhämta sig.

Kvällen avslutas med styrka, ananas och gott té :).

Morgondagen består av 3 träningspass och leenden :).

Våga bryta vanorna och våga utmana er själva!

02092 ser kanske sliten ut :). Men ack så glad jag är :).

Vill avsluta med att hälsa till min vän som ligger på sjukhuset: tänker på dig! Allt kommer bli bra igen och du vet att vi inom kort springer på billingen igen i ösregn! Stor kram!

Alla motgångar är ett steg bakåt men 3 steg framåt!

Lämna en kommentar