Alla kan springa i grupp/klubb, 10km fartlek

ecco

 

Gårdagen startade på bästa möjliga sett.. avslutades på samma sett, i grupp.

Många ställer mig frågan om hur jag kan stiga upp tidigt på morgonen och klä på mig och bege mig ut och springa.

Tänk dig att du vet om att det finns riktig god mat på bordet när du är på väg hemåt och är vrålhungrig. Kommer du äta? Självklart! Jag vet hur känslan är efter jag har sprungit, speciellt på morgonen. Då jag i lugn och ro sätter mig ned och avnjuter en god frukost bestående av havregrynsgröt.

Allt handlar om hur man väljer att tänka. Ibland kan det vara något som ger en extra spark i baken och lite mer motivation. Som gårdagen då jag vaknade av att det ringde på dörren och nya modellen av löparskor från Ecco levererades till mig från Holland. Självklart gav det ett leende på läpparna och det var bara att ge sig ut och springa.

Precis som att ställa fram de extra fina kläderna kvällen innan och se dessa när man vaknar. Ger energi och motivation.

Är fortfarande lite rostig och hostar en del men valde ändå att vara med på gårdagens träning när min vän Nathalie för första gången skulle testa på att träna med min klubb.

Hade väldigt hög puls och snittade runt 160-170 när det var fartlek på 10km distansen. Nådde topphastighet på 2:80 vilket i ärlighetens namn var lite skönt men jag fick känna av detta nu i morse. Då jag var väldigt seg och slut i kroppen.

Alltför många springer själva och nöter på helt i egen takt och väljer att fortsätta så. Vilket är jätte bra och starkt. Få vågar sig inte på att testa att springa i grupp. Vilket jag själv var emot till en början. Då jag inte visste vad det gav mig och att jag kanske inte var tillräckligt bra eller kanske att det inte skulle tillföra mig något. Vilket visade sig vara helt fel.

Alla kan verkligen vara med i löpargrupper. Ser det bara som positivt och som ett komplement till ens vardagliga träning. Intervaller och så kallade kvalitetspass är betydligt enklare att kunna genomföra i grupp. Då alla springer i ens egna fart och kan på olika sett utvecklas individuellt. Antingen så har man en bredvid sig eller så startar man lite senare och kommer man ikapp så hämtar man upp senare.

Var riktigt roligt och energi givande att se Nathalie göra så bra ifrån sig som hon gjorde. Inte heller tidigare sprungit i grupp. Med ett leende på läpparna efteråt och under passet gav en mycket tillbaka.

Grymt bra jobbat vännen!!

nathalie

 

Så med det vill jag säga att ni inte skall vara rädda att testa på att träna i klubb eller grupp. Ni behöver inte vara någon elitlöpare eller tävla för att springa med andra. Det ger mycket mer tillbaka till er än vad ni tror. Våga testa!

Nu skall jag snart ge mig på andra passet och återkommer med reflektioner senare ikväll.

Fortsatt bra dag!

 

Lämna en kommentar