Att utmana sig själv mentalt

pass1

 

En dag som jag redan från start bestämt mig för att utmana mig själv och framförallt den mentala biten. Då maran närmar sig med storm steg…

Gårdagen avslutades på bästa möjliga sätt, föreläsning för Holmgrens Bil. Alltid lika roligt att träffa personalen där som alltid ger ett leende tillbaka. Mycket glöd i deras ögon och de ser verkligen laddade ut inför utmaningen att springa GBG varvet nästa år.

Brukar vanligtvis redan dagen innan planera in i minsta detalj hur morgondagen skall se ut.  De som känner mig vet att de kanske inte riktigt kommer att se ut så, framförallt inte när det gäller tidsmässigt. Men träningen blir oftast alltid som planerat.

Somnade lite sent och därav blev tidsplaneringen någorlunda rubbad även denna dagen. Efter frukosten begav jag mig iväg till min favorit anläggning, Friskis & Svettis i Jönköping och dess City lokal. Planerat från början var att jag skulle klara av att köra på i 1h på stakningsmaskinen. Tanken slog mig när jag igår körde en liten kortare stund och tröttnade efter redan 2 minuter men körde några minuter till.

Det var jobbigt även denna gången, när 5 minuter hade gått så började jag blunda en stund för att inte se tiden. Kort därpå så valde jag dock att våga titta på klockan och mentalt pressa mig själv. Kollade på distansen och gasade på ännu mer.

Hade svårt att gå efteråt då de var muskelgrupper jag kanske vanligtvis inte använder (misstänker att det berodde på min teknik) :). Men gillade känslan. Blodsmaken var där igen. Förstår varför jag älskar att träna kondition!

Blev även en liten kort stunds gymmande därefter och sedan en bilfärd hemåt. När jag var hemma så fick det bli lite mat och därefter slog en tanke mig. Jag hade utmanat mig själv mentalt redan men varför inte göra det igen? Åkte till gymmet igen för att ge mig på ytterliga 40minuter på den förbannade maskinen men med ännu bättre intensitet för att snabbare få blodsmak och bli torr i munnen. Vad skönt det var efteråt! :).

Våga utmana er själva och framförallt den mentala biten! Inte alls roligt, då jag hellre springer i flera timmar och knappt kan gå efteråt än att stå vid den maskinen. Kan tillägga att när jag väl tog i så började bena och fötterna röra på sig och ville bara springa.

Vi kör ett race imorgon också! 🙂

pass20924 Bilden tagen precis innan andra passet påbörjats.

Kvällen fick bli att roa sig mig mina underbara vänner. Då det var korpen match på schemat och givetvis så befann vi oss på plats för att visa stödet för vännen som alltid spelar bra på planen.

supportersdavidtony 

Fått kommentarer om att jag ser alltför skäggig ut :). Har en tendens att göra det då jag ligger i hårdträning! 🙂

Dags att ladda för morgondagen! God Natt!! Våga utmana er själva!

Lämna en kommentar