DNS – Ingen start på loppet igår

IMG_1049

Under förra veckans träning så visades det att jag var i form. Sprang lätt och kontrollerat in nästan 5km (4.90) på 15:09 min. Med krafter kvar.. Igår väntades jag stå på startlinjen för ett 15 km lopp, men kunde inte ens ta två löpsteg…

Formen visste jag fanns där. Jag har sett fram emot lopp under en längre tid. Velat ta ut kroppen och belasta den till max. Kroppen har känts stark och helt felfri om man får utrycka sig så. Men förra veckan så märkte jag något märkligt i mitt löpsteg efter ca 10 km. Min högra fot (aldrig haft problem med) började vinkla sig utåt. Jag började springa på utsidan och kunde inte vrida tillbaka den och heller inte komma upp på framfoten som jag brukar springa på.

Tänkte inte mer på det och dagen därpå så kändes inget alls och jag kom cirka 4 steg och  det kändes märkligt. Bröt direkt och kontaktade min oerhört duktiga sjukgymnast. Ganska kort därpå så konstaterade han att jag haft otur.

Trots att all styrka finns i foten och bena så har jag åkt på en lite ovanligare överbelastningsskada.

IMG_1053

Muskeln heter peroneus och sträcker sig ned till foten, därav smärtan där. Ingen aning hur den kommit utan riktig förvarning. Märker inte av något oavsett om jag står på tå, går på ett ben eller vad jag en gör, förutom om jag löper.

Tyvärr så blir det att lägga en hel del tid på crosstrainern istället. Två pass/dag genomförs inklusive styrka för att tappa så lite som möjligt. Skadeperioden kommer vara väldigt kort då det är en enkel muskulär överbelastning och full styrka finns i alla muskler mer eller mindre. Vilket är skönt.

IMG_1051

 

Det går verkligen ta ut sig på denna maskin, men ack så tråkigt det är!

IMG_1093

Både det mentala och det fysiska får jobba!

Nu väntas ytterligare ett pass på denna tråkiga maskin! Hoppas ni har det bättre :).

Kommer inte dröja länge innan jag står på startlinjen igen…  Brukar ta någon vecka nämligen då det är en enklare skada. Men vill ej riskera något därav rehab och stopp direkt. Såg fram emot loppet, men ser fram emot många andra framöver också!

Njut av vädret ute, det skall inte jag 🙂

One thought on “DNS – Ingen start på loppet igår

Lämna en kommentar