En bra första dag på lägret. 34 km

image

Efter att själv hållit i läger några dagar så är det äntligen dags att själv utvecklas och kanske lyckas få ut lite extra ur kroppen…

Under en längre period så har det varit fullt fokus på att ta fram och planera träningspass för andra. När man väl håller i ett läger och får äran att ta del av deras markanta utveckling så är det med ord svårt att beskriva hur glad man blir inombords samt hur motiverad man själv blir att utvecklas.

Nu är det äntligen dags att pusha mig själv, i den inre dialogerna som man faktiskt har med sig själv hela tiden när man ska springa, springer eller framförallt laddar för nästa pass.

-orkar jag?

-Kan jag springa fortare?

-Sänka farten?

I fjol så var tog jag mer eller mindre mina första ordentliga löpsteg vid detta läger. Var osäker på hur min skadade fot skulle reagera samt hur illa eller bra min form var. Det gick bra som tur var och personbästa väntade på loppet veckan efter. (Får se hur det går i år..)

image

I år är det inte samma känsla. Kroppen svarar bra på den ökade mängden av träning har gått bra. Även efteråt. Årets läger så är det helt annan fokus och viljan att utvecklas är betydligt större. Nu handlar det inte om att försöka springa, utan att utvecklas och trycka på med fart.

Idag första dagen så fick det bli 34 km löpning. Varav en hel del i lite snabbare fart. Som snabbast blev det 3:13 m/km.

Uppladdningen inför passen samt återhämtningen efter går även dem bra. Som jag tidigare tyvärr varit rätt dålig på.  Tack Powerbar!

image

Har detta år haft väldigt mycket fokus på styrkan, löptekniken och framförallt mer mängd. Återstår att se hur resultatet blir. Fokuset ligger framförallt att hålla mig helt skadefri detta år och träna med hjärnan också.

Morgondagen består av betydligt tuffare pass och framförallt mer fart, vilket jag snart kommer börja se fram emot :).

För er som undrar hur jag orkar..

image

Jo, bra start på morgonen! Testa att njuta av en promenad eller ett löppass som jag tog mig ann i morse. Njut av vädret och hur våren tittar sig in. Lovar att ett leende kommer titta fram innan, under eller framförallt efteråt. Testa!

Du kommer inte ångra dig!

 

Lämna en kommentar