Frankfurt Marathon 2019 – En känsla av revansch

Lyckades få en väldigt dålig start. Hamnade i fel startfålla och blev lite försent att rätta till det. Men var samtidigt bra med tanke på att planen var att öppna upp lugnt och kontrollerat.

Öppnade upp helt enligt plan (efter att jag tagit mig ur folkmassan) och lyckades hålla det i stort sätt hela vägen. Första halvan på 72min. Klev snett vid ca 17km men lyckades fokusera på resterande 25km som var kvar. Som tur var, var det inte min svagaste fot, vilket säkerligen hade lett till att ledbandet gått av.

Blåste väldigt mycket och visste om att om jag tappar klungan så kommer det kosta väldigt mycket energi.

Efter lite strul med en annan löpare som mer eller mindre var nära att få mig att snubbla pga lite okontrollerade löpning vid langningen så tappade jag klungan vid ca 31km, i samband med att regnet började titta fram relativt ordentligt. Kände mig dock väldigt stark och oberörd under hela loppet men vågade inte riktigt plocka ikapp de metrarna jag tappat gentemot klungan.

Lyckades tillslut ta mig i mål väldigt kontrollerat på tiden 2:27:38.

Skulle sprungit Frankfurt Marathon 2017 och var tränad för det. Men skadade mig som många känner till veckan innan och inte kunnat springa maratonlopp på ett rättvist sätt tills nu. Samt träna längre distanser. Är inte där jag ska vara men är nöjd med planen jag höll. Viktigaste av allt var att kroppen höll och ingen senskada som slogs upp.

Därav kändes det som en revansch att springa i Frankfurt som jag skulle ha gjort för två år sedan.

Farten testade jag redan förra veckan i Eindhoven förra veckan. Dock i 26 graders värme :).

Så känns väldigt bra att springa in på 2:27 och vara fräsch och pigg i kroppen. Ser redan fram emot nästa maratonlopp och träna ordentligt inför det. Ser fram emot att verkligen kräma ut allt nästa gång.

Tack för all pepp utmed banan och innan⭐️.

Stort tack även till min vän David Nimstad för perfekt langning!!

Firades med mina Recovery Boots från Optimal Recovery. Så nu när jag har fräscha ben kanske man skall springa imorgon?

Det blir vila ändå 🙂

Lämna en kommentar