Gårdagens dubbla pass och tidigare flyttande nära min löprunda..

100202

 

Igår var det dags att försöka belasta foten på riktigt (lätt kuperat), kändes som en första gång och det skedde på min runda i Jönköping där allt en gång började..

Igår när jag vaknade hade jag en hel del känningar i foten och den kändes utmattad. Inte den behagligaste känslan att gå omkring med men samtidigt så vet jag att den håller på att stärka upp sig.

Morgonen startade började med att köra min älskade far till Eksjö och samtidigt se Holmgrens bil i Nässjö. En strecka jag åkt några gånger tidigare men då dock relaterat till tennis.

Efteråt var det dags för första konditionspasset på crosstrainern på Friskis & Svettis Jönköping. Kändes lite segt till en början då jag hade lite svårt att få upp pulsen. Men efter några krafttag så var den uppe och vilket grymt pass. Därefter blev de lite styrka och sedan höll jag själv i cirkelgym för grymma motionärer som kämpade på bra.

Foten kändes lite slö och trött men jag var så oerhört sugen på löpning. Trots att jag visste att det kommer att bli en relativt kuperad runda så ville jag prova. Denna rundan var en av mina första rundor och funnits med mig i ca 7 år. Modifierar den en hel del beroende på hur långt jag önskade.

Kan till och med säga att när jag flyttade i Jönköping så var val av bostaden relativt svårt. Kravet var att den skulle vara nära min runda :). Bodde i 3 lägenheter i Jönköping och alla var relativt nära min runda. I annat fall så sprang jag bort dit ändå.

Stegen igår kändes som de första för några år sedan. Jag visste att det skulle bli tufft men jag chansade. Har minst stukat foten 14 gånger där och ville inte ha ytterligare en med tanke på fotens skick.

Det gick bra. Sprang försiktigt och kontrollerat. Fick stanna någon gång och röra lite på foten och ge den lite vila och backarna kändes riktigt bra men tunga. Fick även några personer jag inte känner som peppade mig upp för backarna, som antagligen sett mig där några gånger. Alltid lika roligt!

100201

 

Syns förhoppningsvis relativt tydligt hur trött jag är efteråt men samtidigt oerhört glad 🙂

Idag känns det givetvis en hel del, men foten en kraftigt tejpad och kan inte röra på sig så mycket i sidled. Blir några fler tåhävningar idag samt balansplatta givetvis.

Kvällen bestod av lite påfyllning av glukogendepåerna i form av godis och bio. Passande nog hette filmen Runner Runner :). Tyvärr inget med löpare att göra men bra val av titel ändå :).

Om dagens träning kommer i nästa inlägg..

Nu blir det att fortsätta med de 100 bollar jag just för tillfället har i luften.. samt hitta mitt försvunna bankkort..

Fortsatt bra dag!

 

Lämna en kommentar