Lopp i Hultsfred, formtest och motivationshöjare

IMG_9781

När det är många frågetecken om formen, knät och hur jag skall kunna springa en halvmara och ett Marathon inom loppet av två veckor så får det mentala jobba. Motivationen kan tryta.. Därav fick det bli ett spontanlopp i Hultsfred för att besvara många av frågorna…

Känningarna finns kvar i knät efter fallet i Prag för sex veckor sedan. Känner av att maximal styrkekapacitet inte finns. Men finns farten? Självfallet har jag tappat men klarar jag av ett halvmarathon och ett Marathon efter varandra? Det mentala har fått jobba och ibland har det varit tufft att hålla motivationen uppe då smärtan fortfarande finns kvar.

Jag bara var tvungen att ta på mig tävlingslinnet igen och det innan de tuffa veckorna som väntar.

Fredags morgonen började som alla de andra dagar brukar börja, löpning. Lite lättare distanspass och denna gång med solsken och underbart väder.

Hade nästintill bestämt mig för att åka ner till Hultsfred där strandmilen skulle gå av stapeln. Mina vader var tunga och magen som varit konstig ett tag spökade. Men suget fanns där. Jag ville få upp farten igen efter vilan som varit och alla distanspass på sistone. Tänkte springa 5 kilometer sträckan.

Efter cirka två timmars bilfärd mot Hultsfred med flickvännen så var suget stort. En resa som förde en tillbaka i tiden och gav flera leenden på bägge läppar. Åkte genom Mariannelund, Bullerbyn och Lönnerberga. Nostalgi som heter duga.

Innan loppet så blev det cirka 5 toabesök och därefter så väntade starten.

Målet var att öppna upp relativt fort för att känna på kroppen och på konkurrensen.

Blev dock instängd i början och lyckades inte ta mig ur startklungan. Men efter cirka 100 meter så tog jag mig loss och bestämde mig för att hålla farten uppe. Öppnade med 2:50 och höll detta en bra bit för att sedan ta mig ned mot 3:19 fart som jag höll hela vägen.

IMG_9782

 

Märkte att ingen ville komma upp och dra så jag valde då att trycka på lite till för att komma fortare i mål men framförallt för att mentalt förbereda mig för en spurt kamp. Trots tunga vader så var jag mentalt stark under loppet och jag visste att jag har fart kvar.

IMG_9781 IMG_9780

Spurten gick upp emot 2:15 och en allmänt skön känsla i kroppen. Till skillnad från min flickvän som skakade av nervositet.. (Var orolig efter att jag flertalet gånger var på toa, vaderna vad stumma och knät). Men allt gick bra!

Hur gick det då?

IMG_9775 IMG_9779

Vinst!

Farten finns där, trots att jag inte gick ut maximalt och höll igen en del för att ta i mot slutet så gick det bra.

Är det något man funderar på så är det smart att ta reda på svaret, I did that! Nu väntar Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon!

6 thoughts on “Lopp i Hultsfred, formtest och motivationshöjare

  1. Hej vad siktar du på för tid på varvet under bra förhållanden? Ska själv springa och i år blir det säkert mänskligare väder. Lycka till !

    1. Hej Mattias,

      Nu är det så att jag inte sitter vid datorn hela tiden för att besvara frågor på hemsidan. Då jag även finns på Instagram (tonyh), twitter m.m. Som du säkert känner till. Jag vet ej hur kroppen svarar mot distansen efter blödningen i knät. Så kan ej ge dig ett rakt svar. Roligt att du skall vara med. Vad siktar du själv på?

    1. Jag är faktiskt imponerad av alla som deltager i loppet och framförallt slutför det. Oavsett tid. Då alla har olika förutsättningar. Lycka till! Hoppas du blir nöjd efteråt!

Lämna en kommentar