Vägen tillbaka har börjat.. Klubbdräkten på igen!

IMG_9560

I förra inlägget så skrev jag “snart är klubbdräkten på igen”. Det blev väldigt snart, idag! En chansning.. Hur gick det? Blev det vinst? Smärta?

Skövdeloppet gick av stapeln idag och tanken var sedan länge att jag skulle springa 21 km distansen. Loppet är väldigt väl arrangerat och anordnas av min klubb. Självklarhet att vara med. Även fast jag är skadad.

Haft en dialog med klubben under skadeperioden och vi bestämde att jag kör 5 km distansen. (Erbjuds Halvmara, 10,5 och 5 km). Jag vet att smärtan brukar slå i efter ca 3.5 km. Min tanke var att springa relativt fort så att smärtan inte hinner komma och gör den det så hinner den inte sitta i alltför länge. 

Jobbiga med denna skadan är att det inte känns något alls innan och under, slår till senare under löpningen.

Väl vid anläggningen så var det grymt kul att träffa sina medlöpare som jag brukar tävla mot i de längre distanserna.

Jag lovade dem att jag kommer dra upp farten åt dem i början för skoj skull. Då det var gemensam start. Öppnade upp i 2:44 fart och log till en början :).

IMG_9560

Loppet genomförde jag annars väldigt kontrollerat och smärtan hann inte slå till förens ca 5 meter från målgång. Skönt!

IMG_9563 IMG_9564

Tog i som mest sista km och kom i mål på strax över 17 minuter. Inte jätte stort belastning för kroppen men väldigt skönt att känna att jag snart är helt återställd och kan träna snabbhet. Blev ett bra träningspass.

Nu väntas ett sent pass på gymet för ännu snabbare tider.

Stort tack alla ännu en gång för stödet och tack till min klubb!

2 thoughts on “Vägen tillbaka har börjat.. Klubbdräkten på igen!

  1. Hej! Kan du inte chansa på friskishalvan så har du möjlighet att bli en “friskislegend” genom att vinna år efter år 🙂

    1. Tyvärr så kan jag ej springa loppet då jag är skadad och inte redo för den distansen. Hoppas du själv springer loppet

Lämna en kommentar