Jönköping Marathon, mina tankar. Staden Är Redo!

Film Cover Marathon

Hektiska dagar med mycket glädje från staden och mina tankar kring detta samt svar på många frågor jag ej hunnit svara på och status..

Vårt stora projekt är nu presenterat och intresset är långt över förväntan. Ett extremt tryck på anmälningen, glädje och förväntan. Staden är verkligen redo.

Telefonen har gått varm, mailen har jag fått beta av successivt. Fått dela upp det, läsa och svara ca 20st/dag. Idag är jag nästintill ifatt.

Väljer därför att besvara några av alla era frågor här samt status. 

Fått en hel del mail från personer som var med redan på 80-talet. Många med rubriken: “Äntligen har vi ett marathon igen”, samt deras berättelser. Tack!

I många år har fått höra att jag borde ha levt under 80-talet. När bl.a. legendaren Ingemar Johansson sprang loppet. Detta var 1982; ”Ingo” hade tiden 4.34.27. 

Att nu äntligen få ha ett marathon i staden man är uppväxt i och bor i är en underbar känsla. Staden kommer få andas det man älskar allra mest, löpning. En vecka där Jönköping kommer att leverera löpning hela veckan. Alltifrån (blodomloppet) 5km, 10km samt Jönköping halvmarathon och Marathon. Det är få städer som erbjuder detta.

Vad är det som drivit Team Runner´s HIGH IF att åstadkomma detta tros? Jo, kärleken för löpningen och vår stad. Precis samma anledning till att jag grundade Team Runner´s HIGH.

På stan, ute på löpspåret, vid stranden, oavsett vart man gick första dagarna så var det en tumme upp eller ett tack från allmänheten. Jönköpingsborna tog emot det med öppna armar. Staden är verkligen redo och vi har alla bevisligen väntat, alltför länge.

Vi har arbetat med detta väldigt länge och det kommer att bli en enorm folkfest, det kan jag lova. Musik utmed loppet, flera “powerzoner” där du får extra pepp. Vätska, energi, mat runtom banan eller kanske en dusch. Flera farthållare som hjälper dig att nå din sluttid och mycket mycket mer.

Det var heller ingen tvekan om att vi ville ge alla löpare den mäktigaste målgången som vi kunde komma på. Springa i mål omringandes av massa folk på munksjöbron samtidigt som du ser dig själv på en storbilds-tv och hör folkets jubel. Det är din hjältetid.

Bara positiva känslor i kroppen och redan här (se bilden) när min underbara kollega Per (som gjort ett hästjobb) presenterar kartan för alla parter så bara log jag. Dels för att jag inte förstod vart vi var (pga uselt lokalsinne) men även för att det fanns en känsla av att detta kommer bli bra, riktigt bra!

maraper (när kartprofilen presenterades för flera månader sedan efter flertalet möten)

1982 – Hade loppet 167 löpare i mål. Kan redan nu meddela att den siffran är ett minne blott. Sedan att vi lyckats locka löpare från andra länder för att få springa i vår stad, ja det ger ett enormt brett leende. 

Vill passa på att tacka alla som visat sin glädje, anmält sig till loppet och även till er som redan anmält er som funktionärer (anmälan öppen).  (Härlig funktionärsfest väntar efteråt :))

Jag kommer personligen att heja in er i mål och se till att det blir ett oförglömligt minne samt resa.

Vill även passa på att tacka alla som gjort detta möjligt, ni finner dessa på jonkopingmarathon.se    Tack!

jkpg_rosa (Bilder samt officiella Jönköping Marathon Filmen är producerad av Peter Appelin)

Jönköping Marathon kommer att bli en folkfest, i min, din och vår stad. Välkomna till Jönköping! Staden är Redo!

 

 

 

2 thoughts on “Jönköping Marathon, mina tankar. Staden Är Redo!

 1. Hej!
  Ska du springa maran själv?
  Du skriver att du ska stå och heja på vid målgång…
  Kanske svårt att kombinera deltagande med att vara arrangör.

  Hoppas satsningen går hem!
  Hälsningar
  Matte

  1. Hej!
   Kommer ej springa själv. Kommer satsa för att alla får en härlig upplevelse samt heja på dem vid målgången.
   Med vänlig hälsning, Tony

Lämna en kommentar