Styrketräning viktigt även för löpare. Svaga fötter efter stukning och snedträning

0409

 

Flera stukningar i fötterna borde innebära fler styrkepass.. snedträningen sedan länge.. gör om gör rätt..

Som löpare så är det väldigt lätt att “bara” springa. Lätt att missa att väldigt mycket av ens prestation och fysiska välmående ändå ligger i styrketräningen. Stärka framförallt sin bål och höfter m.m.

De flesta har säkert någon gång stukat foten och därmed tänjt ut ledbanden. Väldigt vanligt men det som kanske skiljer en person som dagligen belastar sina fötter mot en som kanske vanligtvis endast går och stödjer på dem är att de måste verkligen tränas upp igen.

När jag har stukat mina fötter så har jag tränat annat vilket är jätte bra men missat att träna upp fotlederna igen för att det funnits en oerhörd längtan och ivrighet att ge sig ut och springa igen. Nu får jag betala priset för detta.

När fotlederna är svaga så får andra muskler ta smällarna och därav är nu dessa helt utmattade. Filmen nedan så syns hur svaga fotleder jag för tillfället har.

0409film

Jobbar givetvis på detta och inom 11 dagar skall jag stå på startlinjen till Stockholm Halvmarathon.

Lätt att falla in i det man älskar och brinner för, löpningen. Men styrketräningen får inte glömmas bort. Därav är mitt träningsschema helt omgjort och hela kroppen körs igenom och på grund av att jag från början spelat tennis i 19 år, så är jag väldigt snedtränad och därav får min vänstersida väldigt mycket stryk av belastningen likaså med tanke på att min höger sida är väldigt mycket starkare.

Blev givetvis även ett konditionspass på crosstrainern :).

Kommer nästa vecka lägga ut en film där jag behärskar balansplattan betydligt bättre :). Då de inte kan vara sämre :).

Nu blir det träning! 🙂

“Mental WILL is just a muscle that needs exercise, just like muscles of the body.” – Lynn Jennings

 

Lämna en kommentar