Amsterdam & Valencia Half Marathon

Två lopp kort inpå varandra. Tuffa veckor men nu är jag äntligen tillbaka i Sverige.
Amsterdam Halvmaraton 21:a oktober
Hade bestämt mig för att springa ett lopp för att få upp lite fart i bena. Loppet har jag sprungit tidigare och det är ett lite tuffare lopp och framförallt när man springer ifatt de som springer maratondistansen efter ca 15km. Vilket innebär mycket sick-sack löpning sista kilometrarna. (Distansen blev 21,6km).
Vad flertalet gånger nära på att åka omkull då en löpare i klungan låg alltför tätt inpå vilket resulterade till en del munhugg.
Slutade där på en 11:e plats med tiden 1:12.
Lyckades bibehålla krafter och framförallt inte reta upp de bekymmer jag haft efter fallet förra året.
Mellan dessa länder befann jag mig i Irland i 4 dagar för lite fotografering tillsammans med Saucony.
 
(Tufft schema, men väldigt roligt. Dock väldigt sliten när jag kom hem).
Helgen efter (28:e oktober) – Valencia Half Marathon.
Öppnade loppet väldigt bra och sprang i mål på höga 1:10. Gick för en helt annan tid. Men när smärtan uppstår i hela bålen så är det bara sänka och vänta ut den och därefter försöka få upp farten igen. Var så det fick bli.
Stundtals blåsigt. 9 grader i temperatur. Bra förhållanden.
Hade hoppats på att springa snabbare men lyckades inte hålla ihop farten mellan 10-14km. Höll 3:19 m/km i stort sett hela loppet men blir påmind av den jobbiga skadan jag drog på mig ifjol efter ett fall. Tappade därav farten men lyckades trycka på sista kilometrarna och hämtade upp mycket av den förlorade tiden efter att smärtan släppt en aningen. Vilket jag är nöjd med med tanke på två täta lopp och skadan som begränsat mig en hel del i träningen i stort sett hela säsongen. Har fått anpassa träningarna varje dag just för att mängden och farten skall in trots detta.
Detta är även anledningen till att jag i samråd med min läkare valt att inte springa något mer maratonlopp i år, vilket varit planerat. Ju längre distanserna blir desto mer smärtar det och jag får problem med att lyfta ena benet. Därav att det blivit lite fler halvmaraton lopp.
Hade hoppats på snabbare tid i Valencia men får jag bort smärtan i de längre distanserna så ser jag det inte som några svårigheter alls.
Inte många lopp kvar denna säsongen så är nöjd med hur jag trots allt fått till en bra säsong. Ser mycket fram emot kommande säsong och framförallt springa utan den skadade senan i höften samt cystorna. (Många som frågat vad som egentligen hänt etc. Kommer att skriva ut exakt i ett senare inlägg). Nej, är inte skadad hela tiden :). Hade otur ifjol och snubblade. Vilket resulterade till en hel del bekymmer.
(En skylt jag tycker mycket om)
Därav att mina resultat varierat en hel del och det kan skilja flera minuter från ena loppet till det andra. Har dock börjat få bukt i ödemet mer och mer samt hur och när jag skall förtära smärtstillande tabletterna.
Ser nu fram emot att börja träna hemma igen efter två veckor utomlands. Några fler lopp blir det i år. Ser fram emot att kunna pressa mig till det yttersta igen och inte låta annat styra vilket fart jag skall hålla etc. En hel del framsteg har gjorts denna säsong. Vilket jag är nöjd med. Allt enligt plan. Dock är det dags att växla upp ytterligare så fort jag får bort det som stör en del.

Lämna en kommentar