BOT-Avdrag, en lösning?

text272_small

 

Förekomsten av fetma är dessutom uppe i 14 procent hos både män och kvinnor mellan 16-84 år. Situationen är alltså mycket allvarlig även om Sverige klarat sig bra jämfört med andra länder. I TV 4 presenterades förslaget.

Globalt har förekomsten av övervikt och fetma hos barn ökat markant de senaste 30 åren. 2011 beräknades över 42 miljoner barn under fem år vara överviktiga i världen.

Enligt WHO var 62 procent av amerikanerna överviktiga 2008. Av dessa var drygt hälften feta. Det är många, men det finns länder som drabbats hårdare, bland annat i Mellanöstern där i synnerhet en stor andel kvinnor är feta.

BOT-avdraget uppmuntrar människor att förebygga ohälsa och må bättre. Man kan dra av kostnader för massage och kroppsterapi, en liten kostnad som kan ge vinst både för individ och samhälle. Vilket kommer resultera till fler jobb, fler som mår bättre etc.

Alla har tyvärr inte råd med massage, kunskapen till hur man skall gå tillväga för att träna, exempelvis gym m.m.

Gynnar framförallt folkhälsan. Får hålla tummarna på att motionen till riksdagen blir något som tages på allvar och blir lika populärt som ROT och RUT avdraget som är uppemot 50%.

Tycker ni detta låter lika bra som jag? Skriv in ert namn och läs mer på kroppsterapeuterna.se/bot

Lämna en kommentar