Gorilla hopp och backintervaller i 3:30 fart

Gårdagen blev en bra träningsdag. Då den avslutades med ett HIT (hög intensivt pass) på Friskis & Svettis i Jönköping tillsammans med min goda vän. Tufft och svettigt pass. Fick även lära mig något nytt. Gorlla hopp. Grodhopp, indianhopp etc. nu är det inne med gorilla hopp..

Precis som bilden visar så skall man huka sig nedåt och “slänga” sig åt sidan. En station som var väldigt speciell i mina ögon men ack så rolig och fick mig att känna mig som något annat än en människa. :). Har den senaste perioden inte tränat så mycket ben etc. därav väldigt seg idag och träningsvärks känningar i hela kroppen. Vilken jag gillar.

Som jag tidigare poängterat hjälper löpning/träning en att öppna sina sinnen och studera bättre, det stämmer. Jag har mer eller mindre suttit ner hela dagen tills jag gav mig iväg på kvällens pass tillsammans med min klubb. Jag hade laddat ordentligt och planen var att springa fort och fokusera på min teknik. Piggare än någonsin efteråt.

Så blev det. 400×10 stod på schemat i backe. Det blev 11 för mig och jag nådde 3:30 fart i uppförsbacke. Känner att formen är på gång och inom kort kommer jag att ställa upp i en inofficiell tävling för att testa formen. Berättar om det efter att jag sprungit loppet, så klart.

Givetvis är det redan planerat. 🙂

Kvällen avslutades med lite massage av min flickvän för att påskynda återhämtningen och ladda inför morgonens tidiga träningspass innan jag skall skriva tentamen. Massagen var i nivå med thailändsk kan jag lova. Med hälarna! Tack! 🙂

Dagens råd är att testa gärna rörelser ni inte är vana vid. Det stärker!

Är ni löpare så gör det och vänta på smärtan dagen efter, gör att du får en mental utmaning även när du ska springa då det smärtar lite. Dubbel träning= bättre träning.

Kör hårt!

gorilla

Lämna en kommentar