Löpning med hjälp och bromsande. (Ryd)

Som tidigare nämnt är jag mitt i en tentamen period och har inte riktigt huvudet med mig som jag brukar eller i alla fall försöker att ja 🙂 Gårdagen bestod av dubbla löppass. Ett pass själv och ett med min klubb.. Behövde deras hjälp mer än jag kunde ana..

De som känner mig vet att jag inte har det absolut bästa lokalsinnet. Därav långdistanslöpare :).

Visste att det stod 8km snabb distans på schemat med klubben och därav körde jag eget kvalitet pass på förmiddagen i form av 11km löpning.

Är ursprungligen från Jönköping, hittar där det mesta. Men i Skövde har jag inte ens varit på alla platser och framförallt inte där man springer.

När jag springer med andra så håller jag mig till dem, men det kunde jag inte nu. Det var 8km till en område som kallas (Ryd). Många svängar och mörker. Tränaren försöker förklara, löparna försöker likaså och jag bara ler och säger att ni får springa fort. För jag är laddad.

Jag väntar tills alla gett sig iväg. Några 3 minuter innan, 2 minuter innan samt några 30 sek innan.

Jag börjar springa, i 3:40 fart, öppnar jag. Inser efter ca 2 kilometer när jag tagit in på de flesta att nu går det inte längre, rakan är slut och alla vägar ser likadana ut. Jag får vänta in och tillslut kommer de snabbare gänget och jag bestämmer mig för att hålla mig ca 20 meter framför dem så att de kan ropa riktiningen åt mig. Så fick det bli. Sista rakan skrek de, du kan dra på nu. Är bort till rondellen. Kändes skönt att nå upp till 3:30 fart igen.

Blev varierad träning och liknade mer intervaller. Ingen riktig snabbdistans, men jag hade kul. Kände mig vilsen, jag behövde dem verkligen för att hitta. På okänd mark och i mörker.

Dagen började vid 05:00. Nu studier, därefter löpning i kuperat område (1.5mil) därefter HIT (Hög intensiv träning) pass på Friskis & Svettis i Jönköping med en god vän.

Sedan eventuellt styrketräning på kvällen.

Träningen blir var du gör den till. Oavsett mycket i huvudet eller lite i bena så är det hjärnan som skall övertalas till att det är kul med träning. Variera därav träningen för att det skall bli kul för alla sinnen. Kör hårt!

bild44

Lämna en kommentar