Nya Polar Loop

B00FEQ6TVO_01

 

Jag skulle påstå att jag är en “relativt” aktiv person, men hur aktiv? Hur länge vilar jag? Hur länge är jag aktiv (lågintensivt, medelintensivt högintensivt)? En längre tids användning av Loop har givit en bra uppfattning om hur mina dagar ser ut och hur jag når mina mål…

De flesta gymmen runt om i Sverige är jätte fulla av träningstokiga människor som har olika typer av mål som de önskar uppfylla efter nyår. Riktigt roligt! Men är det enkelt att följa upp?

1h träning är jätte bra! Men om man sitter ner resterande 23 timmarna? Som många känner till så har jag lite svårigheter att sitta still då jag gärna använder mig av mina fötter och ben istället för att ha dem som stöd när jag sitter ner.

Efter en periods testande av nyheten Polar Loop så har jag fått en väldigt bra uppfattning hur mina dagar verkligen ser ut.

Finns många olika varianter av träningsklockor etc. Men skillnaden som jag märkt med Loop är att den verkligen motiverar dig. Väldigt enkelt att sätta ett mål på antalet steg och sedan räkna ut hur många du har kvar att gå under dagen. Men om du istället sätter ett betydligt tydligare mål och ser på armen att du exempelvis kan löpa bara 59 minuter eller gå 10 minuter för att uppnå målet för dagen så är det betydligt lättare.

För att uppnå mål bild 2-7bild 3-2Jogga bild 4-1 22 minuter.

Du har verkligen din coach på handleden. För mig som är väldigt teknikintresserad och gärna använder min telefon så ofta som jag kan önskar givetvis att det gick att följa sin aktivitetsnivå via denna likaså. Självklart går även detta.

aktivloop

(programvaran Polar Flow finns för både iOS (iPhone 4s och senare) och snart Android).

På bilden ovan ser ni hur många timmar jag varit aktiv samt hur min dag sett ut. Högintensivt, medelintensivt, lågintensivt, sittandes samt sömn. En relativt lugn dag.

loopvecka

 

På veckosummeringen ser man tydligt hur min träning ser ut. Majoriteten av träningen är lågintensivt och något högintensivt pass. Men även en hel del medelintensivt då jag haft fokus på uppbyggnad denna vecka. Målet tog jag med 3% och nästa vecka blir det betydligt mer lågintensivt :).

Riktigt roligt att se och framförallt när dagen börjar närma sig sitt slut och man ser att det är 5 minuter kvar att gå för att ta målet, så vet man vad som krävs av en.

Självklart innehåller Loop fler funktioner:

 • Polar OwnCal ® – Smarta kalorier  – En av marknadens mest exakta kaloriräknare
 • Pulsmätning i slag/minut  (krävs pulsband)
 • Stegräknare
 • Aktivitetsmätare
 • Klocka

En annan stor fördel är att man kan komplettera Loop med tillbehör som pulsband och då ta del utav nedan följande finesser:

Polar EnergyPointer är en användarvänlig funktion som under ett träningspass anger om huvudeffekten av din träning är fettförbrukning eller förbättrad kondition.

Pulsmätning i slag/minut.

Tillbehören är till stor fördel för den som cyklar en hel del. Då pulsbandet underlättar för registreringen av pulshöjningarna och kan tillgodoräkna detta i sin dagliga aktivitetsmätning.

Listan är lång när det gäller finesserna. Mer info finner ni på Polar hemsida (klicka på bilden nedan).

+ Den som jag verkligen tycker är roligt är att verkligen kunna se hur mycket som är kvar för att nå uppsatt mål men även hur jag skall gå tillväga.

Sen måste jag nog erkänna att jag tycker den är snygg också :).

Alltid roligt att se hur personer lyckas att nå deras mål och därför vill jag hjälpa 1 person lite extra. Kommer därför tävla ut 1 styck av nya Polar Loop. Mer om tävlingen och dess utförande kommer nästa vecka, då tävlingen börjar.

Nu har jag enligt loopen suttit alltför länge och beger mig därför till gymmet för andra passet för att se den alltid roliga texten vid målgång och slutet av dagen, GOAL!!

polar_loop_bar_cals_step_500x500

3 thoughts on “Nya Polar Loop

 1. Finns polar flow med vanligt webstöd eller är det bara i telefonen? Kör du dubbelt upp med en vanlig pulsklocka också, eller tycker du det räcker med loopen? Blev själv lite sugen på ett, kör en rcx5 normalt.

  1. Hej Hanna. Du installerar en mjukvara på datorn också. Samt kan synca till iphone 4s och nyare samt android. Förstår att du är det. Jag kör själv den klockan samt nu även den nya från Polar V800. Den har loop funktionerna inbyggd i sig. Det är uppföljaren på RCX5 men med inbyggd gps och loop.

   Annars är loop ett väldigt bra komplement. Då du framförallt kan se hur dina dagar ser ut, aktivitetsnivå.
   Lycka till med träningen!

Lämna en kommentar