Rätt beslut? Rödbetor och superkrafter

rödbetor

 

Igår gick årets upplaga av Skövdeloppet och mina planer på förhand var att prestera och känna på formen. Åkte tråkigt nog på influensan dagen innan loppet. Trots att jag var yr, illamående, svårt att andas, ont i hela ansiktet m.m. så var jag beredd att springa 5 km distansen på ren vilja och på rutin. Mål: Jo, att ta hem det som i fjol..

Jag vaknade upp innan klockan och kände att jag inte kunde resa mig upp ordentligt, jag var yr och huvudet gjorde ont samt näsan var inte min kompis. Men jag ville.. Hade jag klarat av det?

Än idag så funderar jag på om det var rätt beslut av att avstå? Jag vet att det kan anses väldigt märkligt att jag funderar på att utsätta min kropp för sådant men jag vet vilken nivå jag kan pressa mig själv till. Kanske hade kunnat springa och bara njuta? Kanske tagit hem 5 km distansen utan problem.

Kroppen är fortfarande svag och sugen för att springa är enormt.

Laddningen pågår för fullt..

Har testat detta innan och ger mig på det igen..

“Ny” forskning visar att rödbetor ger en superkrafter.. tackar man nej till det? 🙂

Rödbetor samt även spenat innehåller nitrat som gynnar ens prestationsförmåga med 5-10% då de tränade med låg intensitet och hela 15–20 procent vid högintensiv träning.

Testerna gjordes  av University of Exeter, de fick åtta män dricka en halv liter rödbetsjuice dagligen i sex dagar för att komma fram till slutsatsen.

Skall bli intressant att prova och hoppas på att de procenten som jag nu tappat på grund av sjukdom återställs till rätt nivå :).

Styrkan börjar jag redan testa på i kväll och morgondagen så börjar jag öka successivt på träningen.

Testa rödbetor och få superkrafter ni också ;).

Nu är det dax att återgå till solen och återhämta mig till fullo. Nu i efterhand så var det kanske bra att bli sjuk nu.. Så att kroppen fick vila, vilken den behövde :).

Kör hårt!

 

.

 

Lämna en kommentar